Wat vindt Angela de Jong van Yvonne Coldeweijer? ‘Fascinerend’

Angela de Jong is door Yvonne Coldeweijer wel eens gekscherend haar showbizzmoeder genoemd, maar wat vindt zij eigenlijk van de juicekoningin? “Ik vind haar fascinerend.”

Yvonne Coldeweijer en Angela de Jong © RTL

Het is ontegenzeggelijk dat ze tot de invloedrijkste vrouwen van de Nederlandse showbizz behoren: Angela de Jong en Yvonne Coldeweijer. Ze zijn allebei sterrenslagers, maar dan met een ander podium. “Ik denk dat heel veel mensen haar zien als oppervlakkige roddeltante, maar ze is in werkelijkheid een machtige mediatante”, zegt Angela bij AD Play.

Fascinerende Yvonne

Wat vindt Angela van Yvonne? “Ik vind haar fascinerend. Ze heeft alle spelers die er waren – de roddelbladen, RTL Boulevard, Shownieuws – eigenlijk alle hoeken van de kamer laten zien, want al het belangrijke nieuws van de laatste jaren komt bij haar vandaan. Je kunt daarvan vinden wat je vindt, maar het is wel heel knap.”

Het is volgens de AD-opiniediva niet gek dat de juicehyena zo groot is geworden. “Je had de bestaande kanalen, dat waren de roddelbladen en de roddelrubrieken op televisie, en dat werden eigenlijk steeds meer vriendjesrubrieken. Ja, dan is het vaak een beetje geven en nemen: wat breng ik wel en jaag ik zo’n ster tegen me in het harnas?”

Grote zegemoment

RTL Boulevard en Shownieuws bogen veel te veel voor de sterren van ons land. “Bij de roddelrubrieken zag je heel vaak dat dan uiteindelijk het antwoord was: dan doen we het maar niet of we houden het onder de pet. En die juicekanalen hebben daar niet zoveel last van en knallen alles eruit.”

Yvonne is inmiddels een gevestigde naam. “Het grote zegemoment van Yvonne Coldeweijer? Dat was het weekend dat én Glennis Grace de Jumbo kort en klein had geslagen en op een politiebureau belandde én dat filmpje van Jaimie Vaes en Lil Kleine uitlekte. En allebei die zaken kwamen via Yvonne Coldeweijer naar buiten.”

Oprecht pijn

Veel BN’ers haten Yvonne, waaronder Douwe Bob. Angela zat in een talkshow toen hij met de naam van Yvonne geconfronteerd werd. “Die had oprecht pijn bij het horen van die naam. Ik denk dat ze echt het leven van een aantal BN’ers behoorlijk zuur kan maken.”

Maar, zo besluit Angela: “Het begint altijd bij het gedrag van de ster zelf. Als je niks te verbergen hebt, hoef je ook niet bang te zijn voor die juicekanalen. Als er wél wat is, en het wringt met het plaatje dat jij laat zien aan de buitenwereld, dan kun je erop wachten dat het een keertje naar buiten komt…”

Instagram

Angela over Yvonne:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen