Paul de Leeuw lijkt A-status kwijt, NPO wil geen budget vrijmaken

Paul de Leeuw scoort met zijn Sinterklaas-show de pannen van het dak, maar toch lijkt hij zijn A-status definitief kwijt. “Ze willen geen budget vrijmaken voor het programma dat ik wil.”

Simon Keizer en Paul de Leeuw © Annemieke van der Togt

Na het Hotel Hollandia-debacle is er nu een flinke opsteker voor Paul de Leeuw: zijn jaarlijkse Sinterklaas-show deed gisterenavond erg goede zaken op NPO 1. Er keken maar liefst 1,4 miljoen mensen naar Sint en De Leeuw, dus kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp spreekt van een ‘grote opluchting’ voor de presentator. “Eindelijk weer een hit!”

Geen geld voor Paul

Toch lijkt de waardering voor Paul bij de publieke omroep ver weg. Ze willen hem namelijk niet het programma geven dat hij wil. “Als mensen tegen mij zeggen: we geven je een late-avondshow, na Studio sport op zaterdagavond, dan zou ik gelijk tekenen. Daarin kan ik weer de grenzen opzoeken. Maar daar is geen geld voor”, vertelt hij in De Telegraaf.

Prime time wil Paul niet meer. “Ik denk dat een personality-programma niet meer van deze tijd is. Ik ga voorzichtiger zijn met het uitzoeken van een volgend project. Ik heb geen zin meer in gedoe als Hotel Hollandia. Dat trekt ook een spoor op mijn werkmodus.”

‘Dat is terecht!’

Privé-baas Evert Santegoeds vindt het overigens wel terecht dat de NPO geen geld wil vrijmaken voor zo’n late show met Paul. “Nou, ik zou zeggen: doe het even niet. We zijn net bekomen van Hotel Hollandia. Een late-night-show is nog na alle sportdingetjes, tegen twaalven. Je publiek is er niet, dat is uit en ja… Ik zou dat mooi voor gezien houden.”

Paul moet dit idee laten varen, adviseert Evert. Hij zegt in de podcast Strikt Privé: “Ik zou niet meer gaan investeren in die hele late avond op de zaterdag, want daar zit niemand op te wachten volgens mij.”

Geen hond

Misschien is de tijd van Paul de Leeuw op tv wel een beetje voorbij, aldus de Privé-baas. “Je schudt een keer met je hoofd en je gaat weer door, maar het zijn hele dure programma’s en als er gewoon geen hond naar kijkt… Dan zegt het dat er ook geen hond op zit te wachten volgens mij.”

Jammer, maar het is volgens Evert niet anders. “Met weer zo’n personalityshow op de late avond zit je echt naar zo’n niche te zoeken… Dat is de investering niet waard.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wordt Paul de Leeuw op zijn 61ste ondergewaardeerd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen