Paul de Leeuw is er klaar mee: ‘Ik heb Nicolette van Dam ontvolgd’

Paul de Leeuw is er helemaal klaar mee. Hij heeft Nicolette van Dam, de vrouw van de impopulaire Bas Smit, ontvolgd op Instagram. “Ik dacht: ik moet daar gewoon echt van af.”

Nicolette van Dam en Paul de Leeuw © RTL

Hij is al 62 jaar, maar geen digibeet: Paul de Leeuw kan heel goed scrollen en swipen. Zó goed zelfs dat het een verslaving is geworden. Nu heeft de presentator besloten om zijn schermtijd drastisch terug te dringen. Hoe? Door een heel zooitje BN’ers te ontvolgen waar hij eigenlijk helemaal geen reet mee heeft. Nicolette van Dam bijvoorbeeld.

Verslaafde Paul

Het komt ter sprake in Lightless Lounge, de podcast van Nikkie de Jager. Zij is ook ontvolgd door Paul en haalt verhaal bij haar gast. “Ik ga je uitleggen wat dat is”, legt de televisiester vervolgens uit. “Niet alleen jij, maar nog 430 anderen. O, wat erg Nikkie. Ik ga je gelijk weer volgen.”

Wat is het verhaal precies? “Ik was verslaafd aan Instagram en Facebook. Het ging mijn hele leven bepalen. Wat er gebeurde is dat ik niks meer deed dan iedereen volgen. Ik heb toen in één klap zowel Instagram als Facebook van mijn iPad gehaald, dat ik in bed gewoon kan lezen en niet bezig ben met andermans zorgen.”

Iedereen verwijderd

Paul is vervolgens veel mensen gaan ontvolgen. “Ik heb een hele club mensen verwijderd, want ik dacht: eigenlijk moet ik er gewoon af, want ik wil gewoon weten hoe het met iedereen gaat en dat is niet normaal. Ik denk: dan moet ik gewoon even bellen. Maar ik ga jou gelijk weer volgen, want je bent een vriend van mij”, zegt hij tegen Nikkie. “Dat is anders.”

“Maar mensen die ik echt niet ken, daarvan moet ik denken: dat doe ik niet. Er zullen wel meer mensen denken: waarom heb je me ontvolgd? Dan ga ik maar beginnen. Nicolette van Dam: sorry!”

Nikkie en vliegtuigen

Wie heeft Paul nog meer ontvolgd? “Fred van Leer, ik heb alles ontvolgd, Kim-Lian van der Meij, Nikkie Plessen met al die vliegtuigen van d’r.”

Dat pocherige gedrag van Nikkie met d’r privéjets hangt hem ook een beetje de keel uit. “Dan denk ik: ik heb wel genoeg vliegtuigen gezien hoor!”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen