SBS 6 gaat ondanks parksluiting door met Peter Gillis-propaganda

Hoeveel signalen heeft SBS 6 nodig om te constateren dat het op het zadel hijsen van iemand als Peter Gillis toch écht not done is? Hij moet nu zelfs zijn belangrijkste vakantiepark sluiten.

Peter Gillis © SBS 6

Het is volgens critici alláng duidelijk dat Peter Gillis bad news is, maar John de Mol steekt halsstarrig zijn kop in het zand. Om onduidelijke reden wil SBS 6 koste wat kost doorgaan met al die Peter Gillis-propaganda op hun zender. Maar hoe lang houden ze dat vol? De realityster raakt nu zijn belangrijkste recreatiepark kwijt: Prinsenmeer in Ommel.

Gillis-imperium stort in

De gemeente zet een streep door alle benodigde vergunningen, omdat er een ‘ernstig gevaar’ bestaat dat hij die misbruikt voor criminele doeleinden, meldt het AD. Hij is gezakt voor de Bibob-toets. “Daarbij wordt gekeken of er een risico bestaat dat de ondernemer de vergunning misbruikt voor witwassen of criminele zaken.”

Wat volgens de krant mogelijk ook meespeelt, is een al jarenlang lopend Fiod-onderzoek, waarin Peter wordt verdacht van belastingfraude. En het is niet de eerste keer dat hij vergunningen kwijtraakt. Volgens het dagblad is er een serieuze kans dat nog eens vier gemeenten een exploitatievergunning van hem gaan eisen, die dan niet zal worden verleend.

SBS 6 gaat gewoon door

SBS 6 gaat volgens Tina Nijkamp ondanks alles gewoon stug door met het filmen van hun realityheld. “Kreeg gisteren het bericht dat ze TOCH weer aan het draaien zijn voor een nieuw seizoen. Blijkbaar stopt Frans Klein er toch niet mee. Onverwachte keuze als dat klopt”, zegt de kijkcijferautoriteit op haar analysekanaal.

Het is vooral merkwaardig omdat die soap helemaal niet meer zo goed scoort, aldus Tina. Hij was gisteren zelfs ‘de grote verliezer op prime time’, schrijft ze. “Nog maar 405 duizend kijkers en 9,3 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep 25 tot 54. Het scoort gewoon minder dan Lang Leve De Liefde, dat 483 duizend kijkers heeft!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het kwalijk dat SBS 6 iemand als Peter Gillis op het zadel blijft hijsen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen