‘Paul de Leeuw ontsloeg me omdat hij mijn schoenen lelijk vond’

Paul de Leeuw heeft een vrouw ontslagen omdat hij haar schoenen lelijk vond, onthult Henk Westbroek. Ze negeerde een waarschuwing van de tv-ster. “Ik ben er op staande voet uitgezet.”

Paul de Leeuw © SBS

Is de beer los? Er komen nu opeens wel héél veel rare verhalen over Paul de Leeuw naar buiten. Niet alleen heeft hij een regisseuse de huid vol gescholden in een kinderziekenhuis, ook heeft hij Erben Wennemars weggejaagd uit de tv-wereld. Schandalig, vindt Angela de Jong het allemaal. En Victor Vlam pleit voor boetes en sancties voor Paul.

Verkeerde schoenen

Henk Westbroek onthult nu dat Paul een vrouw heeft ontslagen omdat hij haar schoenen lelijk vond. “Ik heb nooit wat met hem te maken gehad. Nou, indirect wel, want ik produceerde tien jaar lang Kinderen voor Kinderen en op een gegeven moment had ik allemaal hulpjes”, vertelt de zanger in zijn podcast Alweer Een Podcast.

Eén van die hulpjes kwam bij een productie van Paul vandaan. Vond ze dat dan geen leuke baan? Henk citeert haar: “Ja, maar ik ben door hem op staande voet ontslagen. Ik had verkeerde schoenen aan.”

Op staande voet

Paul was volgens die vrouw onverbiddelijk. “Hij had de dag ervoor tegen mij gezegd dat hij die schoenen van mij vreselijk lelijk vond en dat hij mij op staande voet zou ontslaan als ik die de dag erop weer droeg”, zo citeert Henk haar.

Ze nam de kritiek van Paul met een korreltje zout, maar hij bleek bloedserieus. “Hij was altijd wel een beetje opgefokt, dus de volgende dag deed ik die schoenen aan. Ik werd naar huis gestuurd, ik werd ontslagen, want ik had nog steeds diezelfde schoenen aan.”

Creatieve mensen

Zó absurd, vindt Henk het. “Er wordt gezegd dat creatieve mensen vaak lopen te schelden en te tieren, maar ik heb in Het Goede Doel gezeten met iemand die er erg goed in was, in schelden en tieren, maar mensen worden er nooit beter van als je ze uitscheldt”, aldus de zanger, die lijkt te doelen op oud-collega Henk Temming.

Co-host Jelmer Gussinklo is niet verbaasd over de slechte ervaringen met Paul. “Ik werkte bij de VARA en toen zat hij in het kantoor naast ons en het was gewoon standaard dat je élke maandag naast ons hoorde dat er met spullen werd gegooid.”

Raket ontploft

Paul gedroeg zich altijd vreselijk agressief op kantoor, aldus Jelmer. “Er werd geschreeuwd alsof er net een raket ontploft was en er een mislukte maanlanding was. Maar dan waren de kijkcijfers niet goed genoeg van de zaterdag en dan ging hij helemaal door het lint.”

Niet normaal, vindt hij. “Ik vond het heel grappig, maar ja…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Paul de Leeuw die iemand ontslaat vanwege lelijke schoenen: geloofwaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen