Jeroen Pauw: ‘Khalid Kasem durft mij niks te vragen? Echt onzin!’

Het is volgens Jeroen Pauw echt onzin dat Khalid Kasem hem niet kritisch durft te interviewen omdat ze een mentor-pupil-relatie hebben. “Daar geloof ik helemaal niks van.”

Khalid Kasem, Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw © NPO

De televisiewereld hangt aan elkaar van de belangenverstrengeling en dubbele petten. Jeroen Pauw doet daar vrolijk aan mee. En die gaat rustig in een talkshow zitten die wordt gepresenteerd door zijn pupil. Sterker nog: hij was onlangs vaste gast om over de verkiezingen te praten in Khalid & Sophie, terwijl dat wordt gepresenteerd door Khalid Kasem.

Pauw reageert

Khalid is een student van Jeroen en het was volgens mediakenners evident dat hij zijn mentor niet scherp durfde te bevragen naar de merkwaardige gebeurtenissen in het door hem geproduceerde tv-debat op SBS 6.

Hoe kijkt de presentator daar zelf daar? “Ik heb met Sophie ook zo vaak gesproken! Dat is verder geen kwestie”, reageert hij in een podcast van Villamedia. “De kwestie die dan wel eens door sommigen wordt aangehaald van: ja, dan durft Khalid je niet meer een scherpe vraag te stellen als het eropaan komt… Daar geloof ik gewoon helemaal niks van.”

‘Ik geloof het niet’

Jeroen vindt om die reden ook niet dat zo’n dubbel belang gemeld moet worden aan de kijker. “Ik ben zelf aan het golfen, dan heb je een golfleraar en er is echt niks leuker als het jou lukt om die golfleraar eruit te slaan. Om een bal beter te slaan dan hij. Het is eerder dat het een competitie geeft dan dat je denkt: nou, dat zou ik maar niet doen.”

Hij vervolgt: “Bovendien heb ik helemaal niet zo’n soort relatie met Khalid, dat je denkt: o, god, hij moet toch niet een nare vraag aan mij stellen.”

Gesprekken

Het is ook niet zo dat hij is ingehuurd om Khalid een soort professionele metamorfose te geven, aldus Jeroen. “Ik heb met Khalid een aantal gesprekken gevoerd. Gewoon gesprekken, over het werk, over de lol, over het loslaten van het papier, over zelfvertrouwen creëren.”

Waarschijnlijk bagatelliseert Jeroen zijn rol hier een beetje. Volgens insiders is hij immers gewoon de coach van Khalid. Hoe hij dat zelf noemt? “Ik leg hem uit dat als je losser komt je meer durft en als het goed gaat, je je lekkerder voelt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Khalid Kasem interviewt Jeroen Pauw. Moet hij dan melden dat het zijn mentor is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen