Merel Ek stelt teleur met ‘saaie’ outfits in VI: ‘Kijk naar Hélène!’

Merel Ek stelt teleur met de outfits die ze draagt in Vandaag Inside. Er wordt geklaagd dat haar outfits wel wat meer mogen sprankelen. “Kijk naar Hélène!”, zegt mediacriticus Victor Vlam.

Merel Ek en Hélène Hendriks © SBS 6

Ze is in een jaar tijd uitgegroeid tot een van dé grote sterren van Vandaag Inside: de 28-jarige politiek verslaggeefster Merel Ek. En dat is gezien haar achtergrond best opvallend, zegt VI-kenner Victor Vlam. “Van oorsprong is Merel natuurlijk een BNNVARA-meisje. Ze kwam van BNNVARA op Radio 1. Ze werkte daar voor De Nieuws BV.”

Zure Merel

Merel was aanvankelijk ook heel stijf, herinnert Victor zich. “In het begin – want ze is pas bij SBS komen werken toen Vandaag Inside begon in januari 2022 – kreeg ze bakken met kritiek van kijkers, want die vonden dat ze helemaal niet goed omging met wat er daar aan tafel gebeurde. Als er grappen werden gemaakt, dan keek ze vaak heel erg zuur.”

Hij vervolgt in de podcast De Communicado’s: “Ze vond het ergens heel problematisch. Ze corrigeerde ook wel iets te enthousiast de mensen aan tafel, vooral Johan Derksen. Kijkers vonden dat echt helemaal niet leuk. Nou, dat is totaal omgeslagen. Dat is totaal niet meer het geval. Daar kan ze nu echt op een hele leuke manier mee omgaan.”

Losse Merel

Nu is Merel echt heel anders en is ze zelfs een bedreiging voor Sam Hagens, aldus Victor. “Ik heb het idee dat ze vooral gewoon wat losser is gekomen. Dat ze in het begin ook natuurlijk nieuw op televisie was en misschien een beetje verstijfd was en dacht van: oh, ik moet hier wel mijn afkeuring laten blijken als er een foute grap gemaakt wordt.”

Hij vervolgt: “Inmiddels kan ze daar op een veel lossere, spontanere manier mee omgaan. Ik denk eigenlijk dat we meer de echte Merel zien en dat is hartstikke leuk.”

Sombere kleren

Wel moet ze haar kledingstijl aanpassen, vindt Victor. “Het valt mij op dat zij kleding draagt die altijd vrij sombere kleuren heeft. Dus het is ofwel heel erg donker of het is heel erg licht en niet uitgesproken. Dus ze draagt bijvoorbeeld heel erg veel donkerrood en donkerbruin en donkergroen. Of juist heel lichtblauw wat dan weer tegen het grijs aan zit.”

Saai dus, stelt hij. “Het is allemaal niet heel erg uitgesproken of fel. Ik zou Merel adviseren om wat meer fellere kleuren te dragen. Een grote televisiester laat gewoon zien met kleding: hier ben ik.”

Provinciemeisje

Wat straalt Merel nu uit volgens Victor? “De kledingkeuze van Merel en vooral de kleurkeuze die straalt vaak uit: ik ben een bescheiden meisje van de provincie, richt niet te veel aandacht op mij, alsjeblieft. En dat kan natuurlijk niet voor een televisiester. Hélène Hendriks heeft ongelooflijk felle kleuren die ze altijd draagt. Dat staat haar goed.”

Hij besluit: “Dáár zou Merel advies van kunnen nemen. Merel en Hélène zijn trouwens goed bevriend met elkaar. Dus in dat opzicht zou misschien Merel daar wat van kunnen leren.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen