Jandino Asporaat tackelt kritiek op dure kiptent: ‘Hoezo een hype?!’

Jandino Asporaat reageert op de felle kritiek die hij heeft gekregen op zijn nieuwe kiptent in Rotterdam. Critici vrezen vanwege de torenhoge prijzen het ergste. “Dit stort in na de hype.”

Jandino Asporaat © Instagram

De bekende rubriek FC Kip uit de vroegere shows die Jandino Asporaat maakte bij de publieke omroep is nu een échte kiptent in Rotterdam geworden. Er staan hele lange rijen, maar een Telegraaf-verslaggever heeft poolshoogte genomen en stuitte op allerlei klanten die klagen over de torenhoge prijzen die de komediant hanteert. “Kost dat 47 euro?! Wát!”

FC Kip in VI

Torenhoge prijzen kun je hanteren als iets een grote hype is, maar wat als het nieuwigheidje eraf is? Keren de mensen dan nog steeds hun spaarpot om om wat gefrituurde kipstukjes te gaan halen bij Jandino? De bekende horeca-ondernemer Won Yip houdt zijn hart vast en waarschuwt de komediant om dit er niet maar even ‘bij te doen’.

De mannen van Vandaag Inside hebben ook lol om de woekerprijzen die Jandino hanteert. “Hé, je woont toch in de buurt van Rotterdam of niet? Ben je al bij FC Kip geweest?”, vraagt Wilfred Genee in de afgelopen aflevering aan sportjournalist Martijn Krabbendam. Hij daarop: “Nee.”

Schreeuwend duur

Johan Derksen brengt dan de torenhoge tarieven ter sprake. “Ik las dat het schreeuwend duur is.”

Wilfred: “Ja, het schijnt belachelijk duur te zijn.”

Hélène Hendriks: “Wat betaal je voor een kippie?”

Wilfred: “Een hamburgertje en een colaatje, ben je 47 euro kwijt!”

René van der Gijp: “Hahahahahaha!”

Een trend

Wilfred vraagt zich af of Jandino zijn torenhoge investering wel terug gaat verdienen als de hype eraf is. “Is dat niet een trend? Dat mensen na een week of drie denken: FC Kip, zoek het uit!”

Martijn Krabbendam: “Dat is toch een hype? Ik weet niet hoe het over een jaar is, maar ik ben er nog niet geweest. Hahaha.”

Wat vindt Jandino er zelf eigenlijk van? Hij is overduidelijk niet blij met de kritiek en plaatst een heus epistel op Instagram. “Besef dat dit veel verder gaat dan een droom. Dit is meer dan lekkere kip 😊”, zegt hij.

Dromen

Je gaat naar die kipzaak om te dromen, meent Jandino. “Wat ik het meest te horen krijg is: ‘Ik ben trots op je’, en vaak ook. ‘Je motiveert mij om ook mijn doelen achterna te gaan.’ 💪🏾”

Hij besluit: “Voor FC Kip open ging, schreven ze: ‘Nu is het te laat, had hij tien jaar geleden moeten doen.’ Na een week megasucces, vallen ze over elkaar heen om te schrijven: ‘Het is een hype, dit is zo voorbij.’ 😉 Op zulke momenten, moet je terug naar binnen, terug naar God en beseffen dat deze droom aan jou is gegeven, niet aan iemand anders.”

Instagram

De gepikeerde post van Jandino:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Peperdure kiptent van Jandino Asporaat: hype of here to stay?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen