Jandino Asporaat kleedt klanten kiptent financieel uit: ‘Héél duur!’

Jandino Asporaat kleedt de jonge fans die op zijn kiptent FC Kip afkomen financieel uit. De stukjes kip die hij verkoopt zijn volgens bezoekers schreeuwend duur. “47 euro?! Wát?!”

Jandino Asporaat © RTL

Het is allemaal heel erg slim bedacht van Jandino Asporaat: eerst maakt hij de merknaam FC Kip bekend op kosten van de belastingbetaler – het was de naam van een populaire rubriek in zijn NPO-programma’s – en nu buit hij de boel commercieel vollédig uit. De komediant heeft een gelijknamige kiptent geopend in het centrum van Rotterdam.

‘Héél erg duur’

Telegraaf-verslaggever Max van den Broek is even op bezoek gegaan en noemt het ‘overpriced’, ‘veel te druk’ en ‘kreeg maar 11 wings terwijl we er 14 hadden besteld’. En ook de mensen die hij voor zijn camera krijgt zitten behoorlijk te klagen over de peperdure prijzen die Jandino hanteert voor wat gefrituurde kipstukjes…

Als een jongen komt aanlopen met een papieren emmer (‘bucket’) vol kipstukjes (‘tenders’) en twee kipburgers, vraagt de verslaggever hem naar de kosten. De jonge Jandino-fan daarop: “Ja, goede vraag. 47 euro, denk ik.”

47 euro?!

Wow, 47 euro voor wat stukjes kip en een broodje?! Jandino buit de boel echt maximaal uit, vindt de verslaggever. Hij schrikt zich het leplazarus. “47 euro?!”

De jongen met honger: “Ja, ik vroeg me ook al af… Ik dacht: dat is niet goedkoop.”

De verslaggever: “Dat is wel echt heel duur. Je betaalt wel echt voor het merk, volgens mij.”

De kipklant: “Ja, precies. We konden beter naar een restaurant gaan. Hahaha.”

Prijzige kant

Ook een andere jongen heeft al zijn spaargeld moeten aanbreken. “Een grote friet, een grote milkshake en een large Je Moeder-bucket. 29 euro.”

Weer een ander: “31 euro. Ja, dat is veel, maar we doen het wel delen door twee.”

Miljuschka Witzenhausen zegt bij RTL Boulevard te vrezen voor Jandino. “Hoe lang blijft deze hype leven? Je hebt een gigantische keuken en dat is niet mals, hè? Zo’n keuken kost zo twee of drie ton. Dat is echt wel dat je denkt: oeh, spannend, even een leninkje afsluiten.”

Fragment

Telegraaf bezoekt Jandino’s kiptent:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar gaat u liever eten voor 47 euro?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen