‘Edwin Evers krijgt 500.000 euro voor één dag per week Radio 538’

Het is ingeslagen als een bom in radioland: Edwin Evers keert terug op de radio. Hij zal na de jaarwisseling elke vrijdagmiddag te horen zijn op Radio 538. “De verdiensten? 500.000 euro!”

Edwin Evers en Rob Goossens © RTL

Edwin Evers keert na een jarenlange afwezigheid weer terug op de radio, zo werd gisteren bekendgemaakt. Hij gaat één keer per week een show maken op Radio 538, namelijk op de vrijdagmiddag. De eerste aflevering van Evers & Co is op 2 februari. “Ik ga het weekend inluiden en daar heb ik veel zin in”, zegt de presentator in het persbericht.

Wat verdient hij?

Miljuschka Witzenhausen vraagt zich bij zo’n nieuwtje echt direct af wat zo’n man nou gaat verdienen voor één dag per week een paar uurtjes radio maken. “Mag ik de vraag stellen die eigenlijk niemand wil stellen, maar wel wil weten? Wat denk je dat hij gaat verdienen voor deze ene dag per week?”, zegt ze in RTL Boulevard.

Mediakenner Rob Goossens merkt op dat Edwin de best verdienende radio-dj ooit was. “O, dat is een heel goede vraag. Op z’n hoogtijdagen verdiende hij 4,5 miljoen. Ja, serieus. Omdat de ochtendshow zó belangrijk is voor een radiozender. Als mensen binnen zijn, dan blijven ze de rest van de dag hangen.”

4,5 miljoen

Van dat bedrag slaat Miljuschka dus echt steil achterover. “4,5 miljoen?”

Wat hij nu gaat verdienen is volgens Rob wel een stuk minder. “Ik denk dat hij nu voor een dag in de week makkelijk in elk geval 5 ton kan pakken.”

Dat is dus twee keer het salarisplafond bij de NPO. Waar iemand als Ruud de Wild zeg maar de hele week radio voor maakt. Verschil moet er zijn…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u 500.000 euro voor één dagje Edwin Evers buitenproportioneel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen