Edwin Evers teleurgesteld: ‘Talpa gedraagt zich ronduit schandalig’

Edwin Evers is zwaar teleurgesteld in het gedrag van zijn oud-werkgever Talpa. Hoe Frank Dane eruit is geknikkerd als de ochtendjock van Radio 538, is volgens hem ‘ronduit schandalig’.

Edwin Evers © RTL

Frank Dane werd vlak voor de jaarwisseling ontslagen als de ochtendjock van Radio 538. Hij had er toen net twee jaar opzitten als de opvolger van Edwin Evers, die er met zijn vertrek voor heeft gezorgd dat de radiozender in een vrije val is geraakt. Nu mag Frank de middag gaan doen, maar Edwin houdt er een nare bijsmaak aan over.

‘Ronduit schandalig’

Het is gewoon niet chic hoe Talpa-baas Paul Römer er één dag na kerst voor koos om Frank op afstand te ontslaan, vindt Edwin. “De manier waarop hij van die ochtendshow afgehaald is, is gewoon ronduit schandalig vind ik. Ik vind het dus heel knap van hem dat hij zich daaroverheen heeft kunnen zetten”, zegt hij in de talkshow Humberto.

Talpa heeft zich weer eens van zijn slechtste kant laten zien, vindt Edwin. “Je gaat niet iemand in een FaceTime-gesprek zeggen: ‘De ochtendshow stopt.’ Dat vind ik gek, maar goed.”

Discutabele werkwijze

Edwin vindt het een discutabele werkwijze. “Ja, je beschadigt daarmee én het station én de dj. Ik denk dat het goed is dat hij even van de radar af geweest is. Dat heeft hem denk ik wel een beetje rust gegeven.”

Nu mag Frank weer aan de slag voor Radio 538. Hij gaat De Coen & Sander Show opvolgen in de middag. “Ja, ik had het wel een beetje verwacht eigenlijk. Ik dacht: ze gaan echt geen afscheid nemen van Frank Dane. Dat zou een beetje dom zijn. Het is een goede dj.”

Niet meer bovenop

Is Edwin nog erg betrokken bij de radiowereld? “Ja, ik volg het wel. Ik zit er niet helemaal meer bovenop, maar ik volg het natuurlijk wel een beetje en vooral bij dit soort ontwikkelingen is het altijd wel leuk om het een beetje te volgen.”

Doet het pijn dat het zo slecht gaat met 538? “Ja, tuurlijk, want ik heb daar zo lang gewerkt. Er werken heel veel mensen die daar keihard aan werken. Kijk, ik heb het heel lang gedaan, dus voor heel veel mensen is het een gewoonte. Om dat op te volgen is lastig en Frank heeft het hartstikke goed gedaan.”

Verschuiving

Hij vervolgt: “De cijfers waren helemaal niet heel slecht, maar er heeft wel een beetje een verschuiving plaatsgevonden in radioland zeg maar. Mensen gaan toch een beetje zoeken als ze heel lang naar iets geluisterd hebben en dat stopt dan. Je kan dat niet op het conto van Frank Dane alleen zetten.”

“Radiostations hebben het sowieso moeilijk op dit moment. Ze zijn allemaal een beetje zoekende eigenlijk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen