Edwin Evers hekelt oud-collega Evert Santegoeds: ‘Het deugt niet’

Edwin Evers uit forse kritiek op Evert Santegoeds. De radiomiljonair vindt dat de Privé-baas soms dingen doet die gewoon niet deugen. “Als je weet dat het niet klopt, waarom schrijf je het dan?”

Evert Santegoeds en Edwin Evers © SBS, RTL

Privé-baas Evert Santegoeds las ooit iedere woensdagochtend om kwart voor negen de laatste showbizznieuwtjes voor in de radioshow van Edwin Evers, maar de vriendschappelijke relatie tussen beide heren is behoorlijk bekoeld. “Wat is de kritiek die jou ooit het hardste geraakt heeft?”, vraagt presentatrice Mischa Blok hem op NPO Radio 1.

Meer wel dan niet

En juist op die vraag valt de naam van Evert. Volgens Edwin heeft hij hem niet zo’n leuk kunstje geflikt in zijn laatste periode als 538-dj. “Nou, hard geraakt… Maar waar ik me aan kan ergeren, of meer over kan verwonderen eigenlijk, want ik ben niet zo iemand die zich snel ergert, maar ik herinner me nog dat de laatste vier, vijf maanden ofzo…”

Hij vervolgt: “Op een gegeven moment schreef Evert Santegoeds volgens mij van: ‘Hij was er de laatste maanden meer wel dan niet.’ Ik had dan in de zomer altijd een lange stop en het gebeurde wel eens een keer dat ik in plaats van zeg maar twee, drie weken vakantie nam, dat ik dan gewoon bijvoorbeeld drie vrijdagen achter elkaar er niet was.”

Altijd op vakantie

Edwin nam die vrijdagavonden vrij omdat hij de avonden ervoor moest spelen met zijn band. “Op een gegeven moment krijg je dan zo’n naam dat je altijd vakantie hebt. Hij schreef gewoon: ‘Hij was er de laatste paar maanden meer niet dan wel.’ En dat vond ik echt…”

Het klopte gewoon niet, vervolgt Edwin. “Ik heb dat toen eens even gecheckt en ik geloof dat ik er van augustus tot aan de laatste, dat ik zes uitzendingen gemist had.”

‘Het deugt niet’

Evert is gewoon geen serieuze journalist, lijkt Edwin te willen zeggen. “Dan denk ik: ja, als je zoiets opschrijft, dat deugt gewoon niet. En ik vind Evert een hele leuke gast, daar gaat het niet om, maar daar kon ik me dan wel… Waarom schrijf je iets op waarvan je gewoon weet dat het niet klopt?”

“Ja, maar voor de rest… Wat ik zeg: ik verwonder me meer dan dat ik me erger aan dingen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Edwin Evers boos omdat Evert Santegoeds riep dat hij vaak op vakantie is. Lichtgeraakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen