René van der Gijp haalt uit naar Edwin Evers: ‘Hij is zó hypocriet’

René van der Gijp haalt keihard uit naar radiolegende Edwin Evers. Hij vindt het ‘hypocriet’ dat Edwin zijn omstreden bandleider Jeroen Rietbergen aan de kant heeft gezet. “Schei toch uit, joh!”

Edwin Evers en René van der Gijp © RTL, SBS

Jeroen Rietbergen, tot voor kort de geliefde van Linda de Mol, is een van de vier hoofdrolspelers in het grootste showbizzschandaal ooit in Nederland: het misbruikschandaal rond The Voice of Holland. De bandleider van de RTL 4-show heeft zelf reeds toegegeven dat hij zich jarenlang heeft misdragen tegen vrouwelijke kandidates.

Edwin ontslaat Jeroen

Nu Jeroen zijn wangedrag heeft bekend en er bovendien een aangifte tegen hem ligt, is niet alleen zijn relatie met Linda voorbij, maar lijkt ook zijn muzikale carrière verleden tijd. Zo heeft Edwin Evers besloten om Jeroen uit zijn band te zetten: “Als band hebben wij altijd gestaan voor plezier, positiviteit, energie en respect voor iedereen.”

Edwin is naar eigen zeggen hartstikke geschrokken, net als alle andere vrienden en collega’s van Jeroen. Eén van hen is Shownieuws-deskundige Ronald Molendijk, die al 25 jaar bevriend is met Jeroen. Hij overweegt naar eigen zeggen om zijn vriendschap met de hitsige muzikant te verbreken.

René valt Edwin aan

Zowel Edwin als Ronald zijn twee enorme hypocrieten, vindt René van der Gijp. “Of het nou die Ronald Molendijk of die Edwin Evers is… Weet je, het is zo hypocriet, weet je wel…”, zegt hij in zijn programma VI Vandaag op SBS 6.

René vervolgt: “Ik bedoel: wij horen niks anders dan dat-ie er mee rondstrooide wat hij allemaal uithaalde, dat hij dingen op z’n telefoontje liet zien… En dat heeft-ie niet bij Edwin Evers of Ronald Molendijk gedaan? Schei toch uit, joh. Natuurlijk heeft hij dat gedaan.”

‘Kom op man!’

Wilfred Genee cynisch: “En die zijn nu geschokt en geschrokken.”

René: “Ja, die zijn nu geschokt en geschrokken. ‘Oh, dat hadden we helemaal niet verwacht!’ En dan zetten ze hem buiten de deur. Ja, kom op man!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Edwin Evers wist van het gedrag van 'vieze Jeroentje'?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen