Edwin Evers redder in nood? ‘Desnoods eens per week op 538!’

Edwin Evers zou veel kunnen betekenen voor Radio 538 als hij het station één keer per week uit de brand wil helpen, denkt Patrick Kicken. “Hij kan zijn oude kompanen op weg helpen.”

Edwin Evers © Talpa Radio

Het blijft rommelen bij Radio 538 sinds het vertrek van Edwin Evers vijf jaar geleden. Na Frank Dane moeten nu ook zijn niet-gemotiveerde opvolger Wietze de Jager plaatsmaken. Hij en zijn co-host Klaas van der Eerden worden na de zomer vervangen door het ochtendtrio van Radio Veronica: Tim Klijn, Niels van Baarlen en Rick Romijn.

Evers terug op 538?

Niels en Rick waren altijd de vertrouwde sidekicks van Edwin, terwijl Tim hem regelmatig heeft vervangen. Er komt dus een vertrouwd geluid terug in de ochtend van 538.

Wat denkt radiocolumnist Patrick Kicken ervan? Hij zegt in De Telegraaf: “Ik denk dat ze het geweldig gaan doen. Maar de kers op de taart zou natuurlijk zijn als Edwin Evers zijn oude kompanen straks op weg helpt door bijvoorbeeld een keer per week aan te schuiven. Of jingles voor hen te maken.”

Beste ochtendshow

Edwin laat in een reactie aan RTL Boulevard weten dat hij de keuze voor Tim, Niels en Rick top vindt. “Ik vind dat ze de beste ochtendshow maken, dus ik denk dat het een slimme zet is om ze op 538 te zetten. Een sterke ochtendshow kan natuurlijk helpen bij het verhogen van de luistercijfers, maar er zal wel meer moeten gebeuren…”

Hiermee maakt Edwin dus fijntjes duidelijk dat hij zijn huidige opvolgers bij 538, Wietze en Klaas, níet de beste ochtendshow vindt maken.

‘Lijkt op Evers’

Evert Santegoeds juicht het nieuwe 538-trio toe. Hij zegt in de podcast Strikt Privé: “Ik denk dat dit een heel goede zet is, want dit lijkt het meeste op Edwin Evers zoals het ooit was. Het is geen Edwin Evers; Tim Klijn zal geen stemmetjes gaan doen enzo, maar qua humor en qua tempo en natuurlijk met die mannen komt het wel heel dichtbij wat Evers deed.”

Hij vervolgt: “Dat moet je dan niet onmiddellijk doen, dan kan ik me voorstellen dat het mislukt. Als Edwin Evers weggaat en je zet er iemand neer die hetzelfde gaat doen, dan is de kans groot dat dat niet lukt, maar er zit nu een paar jaar tussen en dan denk ik dat dit de beste keuze is voor 538 in de ochtend, want ze hebben wel chemie met elkaar.”

Terug als vervanger?

Collega Jordi Versteegden daarop: “Tim viel wel eens in voor Edwin als Edwin vakantie had. Zou Edwin dan ook nu gaan invallen op 538 als Tim op vakantie gaat?”

Evert: “Dat denk ik dan weer niet, want dan komt het oude gevoel weer terug wat je juist probeert te vervangen en waar ze tot nu toe niet al te veel in geslaagd zijn. Ik vond Frank Dane een heel goede keuze destijds. Het was heel verrassend dat hij plaats moest maken voor Wietze en Klaas, die niet helemaal uit de verf gekomen zijn. Het ging nooit over Wietze en Klaas hier.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Edwin Evers één keer per week in de ochtendshow van Radio 538: ja of nee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen