Bridget Maasland niet blij met eigen RTL: ‘Matthijs te vroeg terug’

Bridget Maasland is als presentatrice van RTL die hecht aan een veilige werkomgeving niet blij met het besluit van haar baas Peter van der Vorst. “Matthijs van Nieuwkerk keert te vroeg terug.”

Bridget Maasland, Peter van der Vorst en Matthijs van Nieuwkerk © RTL, Tom Cornelissen

Door haar minderjarige zoon in te zetten voor een reclamecampagne is Bridget Maasland deze week heel erg veel sympathie verloren, maar ze waant zich nog wel in de positie om te vingerwijzen naar anderen. Zo is ze het pertinent oneens met het besluit van haar baas Peter van der Vorst om nu al in zee te gaan met Matthijs van Nieuwkerk.

Correct of niet?

Matthijs zit al ruim een jaar op de strafbank vanwege wangedrag bij De Wereld Draait Door in het verleden. Wangedrag dat niet strafbaar is, maar waarvoor hij – volgens velen terecht – wel gestraft is met zijn jaartje op de strafbank. Maar velen vinden ook dat het nu wel mooi geweest is; dat rapport over de NPO-werkcultuur blíjven ze maar uitstellen.

De man die de onderzoekscommissie leidt, Martin van Rijn, heeft het rapport nu al zó vaak uitgesteld dat de nieuwste geplande publicatiedatum – eind januari – zwaar onbetrouwbaar is. Matthijs wil ook weer door met werken en Peter gunt hem nu die kans. En dat is opvallend, omdat Peter juist bekendstaat als zeer politiek correct.

Bridget kritisch

Bridget Maasland is nu teleurgesteld in Peter. “Ik stuit toch veel op de kritiek dat RTL het onderzoek naar de werkcultuur bij de NPO niet heeft afgewacht. Het valt me op dat voornamelijk mannen hier geen moeite mee hebben en dat voornamelijk vrouwen hier toch echt wel moeite mee hebben”, zegt de presentatrice in De BLVD Podcast.

Van de haast van Peter begrijpt Bridget dus hélemaal niets. “Want wat had het gescheeld als je een maandje nog even had gewacht met dit nieuws? Een maand, hè, gaat het over.”

Verlate bekendmaking

De eerste RTL-show van Matthijs begint pas eind april. Bridget had het handiger gevonden als ze het vastleggen van Matthijs nog even onder de pet hadden gehouden. “Wat maakt dat uit? Dat maakt toch niet uit? Dat gebeurt de hele dag, zeker in televisieland. Je kunt hem wel vastleggen, maar dat hoef je toch niet naar buiten te brengen?”

Bridget vindt het een foute keuze van Peter. “Ik begrijp heel goed – maar ik ben ook een vrouw – dat er bij de gedupeerden echt een nare nasmaak bij hangt, want hoe moeilijk is het om éventjes te wachten, al is het maar uit puur fatsoen?”

Ogenschouw

Er is bij Peter te weinig oog voor de slachtoffers, vindt ze kennelijk. “Ik heb mensen gezien die echt wel stonden te beven op hun benen toen ze hoorden dat hij weer de werkvloer op kwam, dus ik ken ook de andere kant en ik vind dat je dat altijd in ogenschouw moet houden en er niet overheen moet walsen.”

Ze besluit: “Laten we hopen dat hij inderdaad zijn lesje heeft geleerd en heeft geleerd dat je ook op een andere manier televisie kunt maken en dat je dan ook het beste uit mensen kunt halen en misschien nog wel veel betere programma’s kunt maken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bridget Maasland vindt het oké dat Matthijs is gecontracteerd door RTL, maar níet dat dat gelijk is bekendgemaakt. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen