‘Marco Borsato ziet heel erg op tegen mediacircus bij rechtbank’

Marco Borsato ziet verschríkkelijk op tegen het moment dat hij, onder het toeziend oog van de nationale pers, de rechtbank moet betreden, zegt een ingewijde in de Privé. “Een zwarte dag.”

Marco Borsato © RTL

BN’ers kunnen zich schuilhouden voor de pers als ze onder vuur liggen, maar als je je op een zeker moment bij de rechtbank moet melden, wordt dat een stuk lastiger. De beelden van Thijs Römer die tot in de parkeergarage van de rechtbank wordt achtervolgd waren zéér ongemakkelijk. En dat staat Marco Borsato straks ook te wachten.

Wereld ingestort

Marco maakt zich daar vreselijk druk om, zegt een ingewijde in weekblad Privé. “Sinds hij weet dat hij te zijner tijd voor de rechter moet verschijnen, is hij meer dan ooit in zichzelf gekeerd. Het is moeilijk peilen wat hij denkt. Duidelijk is wel dat het nieuws over de op handen zijnde gerechtelijke vervolging hard bij hem is aangekomen.”

Zijn wereld stortte in toen bekend werd dat hij vervolgd zou worden, aldus de bron. “We hebben bijna twee dagen in grote onzekerheid verkeerd omdat hij zich meteen daarna onbereikbaar hield. Dan ga je je toch van alles in het hoofd halen. Marco hangt sinds dat nieuws tegen het depressieve aan.”

Alarmbellen

De omgeving van Marco vreest dat hij zichzelf wat aandoet, zegt de Privé-bron. “Elke keer als hij een tijdje de telefoon niet opneemt en zijn zoon ook niet weet waar hij is, gaan bij ons de alarmbellen rinkelen en zijn we opgelucht als iemand van ons weer een teken van leven heeft ontvangen.”

Hij vervolgt: “Het is een gekmakend gevoel als ik Marco bel en hij neemt niet op… Als dat een paar keer na elkaar het geval is, bekruipt mij een gevoel van paniek. Nee, ik ga niet uitleggen wat ik voel. Wat ik dan zou vertellen krijg ik niet over mijn lippen. Ik word er zelfs emotioneel van.”

Mediacircus

En het ergste moet nog komen: er zit een mediacircus in de pijplijn. “Ik houd mijn hart vast voor de dag waarop bekend wordt wanneer het proces tegen Marco begint. En wat denk je van de dag waarop hij voor de rechter moet verschijnen? Na alles wat hij al heeft moeten doorstaan wordt dat laatste een van de zwartste dagen in zijn leven.”

“Heel Nederland zal meekijken. Ik ben er zeker van dat hij hier huizenhoog tegenop kijkt. Als het nodig is slepen we hem met z’n allen door deze nachtmerrie heen. En wat het oordeel van de rechter ook zal zijn, we blijven Marco steunen. Iedereen, ook Marco, heeft recht op een tweede kans.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat overheerst als u aan Marco Borsato denkt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen