Peter Gillis lacht Angela de Jong vierkant uit: ‘De kijker beslist, hè?’

Peter Gillis lacht Angela de Jong vierkant uit. De AD-opiniediva vindt het ‘onbestaanbaar’ dat ze hem een podium blijven geven bij SBS 6, maar, zo zegt hij: “De kijker beslist, hè?”

Angela de Jong en Peter Gillis © RTL

Het moreel kompas van Talpa wijkt sterk af van wat gebruikelijk is in de maatschappij. Het maakt John de Mol en zijn kornuiten eigenlijk niet uit wat hun sterren uitvreten, zolang er maar mensen naar kijken. En zo kan het dat Peter Gillis, ondanks alle schimmige zaken die spelen rondom de realityster, gewoon kan blijven uitzenden op SBS 6.

‘Kijker beslist!’

Angela de Jong, de opiniediva van het AD, vindt dit echt heel raar. “Nou ja, dat heb ik al honderd keer geroepen en ik vind het werkelijk, werkelijk onbestaanbaar dat ze die man een podium blijven geven. Echt. Dat is een dikke middelvinger naar de hele samenleving op dit moment”, zei ze onlangs.

Wat vindt Peter van deze uitspraken? Hij reageert in de nieuwste Party: “De kijker beslist, hè? Je hebt kampjes voor en kampjes tegen. Wat Angela de Jong schrijft, moet ze zelf weten. Zij mag haar mening hebben. Maar kijk, ik heb altijd tegen John de Mol gezegd dat als wij geen kijkcijfers hebben, ik het contract teruggeef.”

Geld genoeg

Peter doet de televisieserie naar eigen zeggen ‘voor de hobby’. “Ik hoef het niet voor het geld te doen, want dat hebben we genoeg. Ik doe het puur omdat ik het graag doe. Ik hoef er niet van te leven. Ik vind het fijn dat de mensen kijken en ik vind het ook fijn dat als ik ergens kom, ik iemand blij kan maken met een fotootje.”

Er zijn volgens Peter heel veel mensen die er niet zoals Angela in staan: “Ik krijg ook veel van de kijkers, de fans, terug. Ik krijg zakken worstenbroodjes en iedere week worden er bloemen gestuurd.”

Kapotgeschreven

De media zijn alleen maar uit op zijn val, meent Peter. “Weet je wat het is: ik ben door sommige media al veroordeeld en kapot geschreven. Ik heb FIOD-invallen gehad. Moet je je daarvoor schamen? Nee, ik in ieder geval niet. ‘Hij heeft gefraudeerd’, wordt er door de berichtgeving door iedereen gezegd, maar ik ben nog nooit veroordeeld daarvoor.”

Hij besluit: “Wij zijn afgelopen zomer met de camper op vakantie geweest naar Italië en Spanje en als je dan ziet hoeveel fans onderweg naar ons toeteren en zwaaien… Ja, ook daar haal ik kracht uit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie het laatst lacht, lacht het best. Wie lacht er hier het laatst?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen