Roxeanne Hazes laat Vlaams interview stilvallen: ‘Geen zin in’

Het is een plaag voor Roxeanne Hazes, al kiest ze er zelf voor om haar achternaam te blijven gebruiken: ze wordt in élk interview geconfronteerd met haar discutabele moeder Rachel. “Geen zin!”

Roxeanne Hazes © YouTube

Roxeanne Hazes kiest er bewust voor om haar achternaam te blijven gebruiken, maar het logische gevolg is natuurlijk wel dat mensen haar daardoor nóg nadrukkelijker associëren met alle familieperikelen. Ze spreekt sinds een aantal maanden met de media af dat ze geen vragen gesteld wil krijgen over haar moeder en dat werkt aardig.

Onveilig gevoel

De naam van Rachel wordt desalniettemin toch in elk interview genoemd, omdat een showmedium natuurlijk wel duidelijk wil maken dat het niet hún keuze is om daar niet over te praten. Het zorgt overal voor een kortstondig ongemakkelijk moment, zoals laatst bij Khalid & Sophie, en nu ook in het Vlaamse tijdschrift Humo.

Roxeanne praat zelf in het interview uitgebreid over haar verschrikkelijke jeugd. “Als je moeder wordt, sta je automatisch stil bij je eigen jeugd: wat heb ik meegekregen van vroeger? Wanneer voelde ik me onveilig, ongeliefd of ongewenst? Dat riep veel op. Ik heb me als kind best vaak onveilig gevoeld.”

Roxeanne valt stil

Om dat hele interview met de Humo uit te lezen, moet je echt een uur reserveren. Roxeanne zit ongelooflijk op haar praatstoel. Ze heeft anderhalf uur lang met de journalist van dienst gezeten. Pas als de interviewer over Rachel begint, stokt het gesprek: “Over je moeder wil je liever niet praten, gaf je vooraf aan.”

Roxeanne is vervolgens héél kort en afgemeten: “Nee.”

‘Geen zin in’

De Humo doet toch nog een poging: “Er loopt een rechtszaak tegen haar, dus je mag daar ook niks over zeggen?”

Roxeanne: “Nee, en daar heb ik ook geen zin in.”

Humo stipt ook nog even haar egotrippende broer André jr. aan. “Onlangs werd in België ‘André Hazes: Crossroads’ uitgezonden, een vijfdelige docureeks waarin hij zich liet volgen tijdens het afkicken van drank en drugs. Ook je moeder verschijnt geregeld in de roddelpers. Jij lijkt de enige van het gezin die uit de boekjes weet te blijven.”

Over Dreetje

Wat heeft Rox daarop te zeggen? “Ik kies daar heel bewust voor. Ik ben van nature een open persoon, maar ik praat bij voorkeur over dingen waar een ander ook wat aan heeft.”

Ze besluit: “Waar ik absoluut niet van hou, is van moddergooien of van het oprakelen van familieperikelen. Dat vind ik niet chic, dat zit niet in mij.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kan Roxeanne Hazes beter de achternaam van haar vent aannemen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen