Jort Kelder betreurt dronkenschap tijdens SBS 6-interview: ‘Stom’

Jort Kelder betreurt dat hij in beschonken toestand een verslaggeefster van SBS 6 te woord heeft gestaan. “Het was echt heel erg. Ik was dronken. Ik had geloof ik zes negroni’s op.”

Jort Kelder © SBS 6

De 59-jarige Jort Kelder voerde vorig jaar een juridische strijd tegen Google vanwege een aantal scamadvertenties. Een verslaggeefster van Shownieuws schrok zich een hoedje toen de Op1-ster verklapte al 70 duizend euro te hebben gespendeerd aan advocaten. “Ja, daar moet jij hard voor werken, maar ik niet, hè? Een verschil”, zei hij toen.

Heel gênant

De mannen van VI gingen destijds behoorlijk los op Jort, omdat zij zo’n reactie scharen onder patsergedrag. En nu, dik een jaar later, bekent de presentator dat dit inderdaad een ongepaste opmerking was.

Jort vertelt in de rubriek In De Wandelgangen: “Het was heel gênant. Ja, het was echt heel erg. Ik was dronken. Ik had geloof ik zes negroni’s op. Dat moet ik eerlijk toegeven. Ik was een beetje overmoedig. Ik kwam van een etentje dat helemaal uit de hand was gelopen. Een lange, natte lunch en ik was gewoon stierlijk vervelend.”

Klap voor kop

Het was voor Jort ook tenenkrommend om dat interview met zichzelf terug te zien, bekent hij. “Ik had gewoon een klap moeten krijgen. Het was een beetje baldadig. Dat had ik niet moeten doen. Stom.”

Jort blijft wel vinden dat mensen met een laag inkomen minder rechten zouden moeten hebben dan iemand zoals hij. Zo wil hij het stemrecht afpakken van mensen die per jaar minder dan vijfduizend euro belasting betalen. “Mensen die niet aan de schatkist bijdragen hoeven van mij niet per se daar heel veel over te zeggen te hebben.”

Negentiende eeuw

Dat is een gewaagd standpunt, erkent Jort, maar, zo verdedigt hij: “In de negentiende eeuw was dat zo. Het gaat er nooit meer komen, maar ik vind wel dat er voordelen aan zitten.”

Hij besluit: “Het mag ook 10 duizend of 2 duizend zijn, maar ergens een grens. Als je niet bijdraagt in geld, waarom zou je dan mogen meebeslissen over waar dat geld van een ander aan uitgegeven wordt? Daar vind ik wel wat in zitten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jort Kelder wil stemrecht afpakken van mensen met geen of een laag inkomen. Goed plan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen