Maik de Boer boos: tourbedrijf leidt toeristen langs zijn huis

Maik de Boer was behoorlijk verbijsterd toen hij erachter kwam dat zijn huis in Barcelona opeens onderdeel was geworden van een fietstour voor toeristen. Hij heeft direct ingegrepen.

Maik de Boer © KRO-NCRV

Juist zijn anonimiteit is de reden dat Maik een tweede huis heeft in Barcelona. “Lekker anoniem op een terrasje in de zon de krant lezen. Zonder de angst dat iemand een foto maakt en die online post met het onderschrift dat Maik de Boer eenzaam is en in zijn eentje koffie drinkt. In Spanje kom ik tot rust”, vertelt hij in de Beau Monde.

Maik verbijsterd

Eén of ander toeristenbedrijf probeerde dat keihard te verpesten voor Maik. “Groot was dan ook mijn verbazing toen mijn huis in Barcelona opeens op de fietsroute lag van een Nederlands tourbedrijf: ‘En hier woont Maik de Boer!’ Ik heb ze vriendelijk gevraagd discreter met mijn adres om te gaan en gelukkig begrepen ze dat.”

Eigenlijk wil Maik helemaal niet herkend worden. “Het is heel dubbel: door de bekendheid heb ik geweldig leuke dingen gedaan, maar voor mijn liefdesleven is het lastig. Vaak hoor ik: ‘Ik vind je lief en leuk, maar hier heb ik geen zin in.’ Gelukkig heb ik geleerd om van mezelf te houden en niet in een relatie te vluchten.”

Twee huizen

Het leven van een BN’er gaat niet over rozen, maar gelukkig heeft hij door de jaren heen goed geïncasseerd. “Voor mij was de bekendheid vooral een middel om zakelijk te groeien. Ik heb altijd ambities gehad”, zegt hij.

“Het ‘Maik de Boer zijn’ heeft me geen windeieren gelegd; ik heb een huis in Amsterdam en een in Spanje, allebei vrijwel afbetaald. Wanneer corona reizen niet beperkt, ben ik de helft van de tijd in Barcelona.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maik de Boer moet hoognodig een eigen tv-programma krijgen

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen