Maik de Boer volledig in tranen op televisie: ‘Ik ben bespuugd’

Maik de Boer is ernstig geëmotioneerd geraakt tijdens de opnames van Het Perfecte Plaatje. De beelden zijn woensdag te zien op RTL 4, maar gisteren kwam er al een fragment voorbij in HLF8.

Maik de Boer © RTL

De 61-jarige Maik de Boer is een boegbeeld voor de queergemeenschap. Kennelijk vindt er woensdag een fotoshoot plaats in Het Perfecte Plaatje die daar raakvlakken mee heeft. Gisteren was namelijk in een kort fragment bij HLF8 te zien dat hij in de komende aflevering erg geëmotioneerd raakt: “Dit zit misschien nog wel dichterbij als ik toe wil geven.”

Maik emotioneel

Maik is echt volledig in tranen. “Het heeft alles met acceptatie te maken. Je hoort het nog steeds, vrienden die uit het leven stapten, dus ik wil deze foto gewoon opdragen aan zij die het niet meer zagen zitten.”

Wat is hier precies aan de hand? Maik richt zich aan tafel bij HLF8 tot een homo-intolerantie studiogast: “Dat is eigenlijk waar we het net eerder over hadden. Dan hoop ik ook dat als jij kinderen hebt en een van jouw kindjes uiteindelijk wél homoseksueel blijkt te zijn, dat je er als vader voor hem of haar kan zijn, weet je. Dat is het belangrijkste.”

De gast waar Maik zich tot richtte is de Nederlands-Marokkaanse oud-voetballer Anouar Diba, die in de studio werd verweten een homohater te zijn.

Uit het leven

Maik vindt het fijn dat Het Perfecte Plaatje hem de ruimte biedt om deze boodschap uit te dragen. “Ik vind het prettig dat een programma waarin het vooral over lol en humor gaat ook een ladinkje krijgt en ook een maatschappelijke boodschap. Dat is nog steeds nodig.”

Hij vervolgt: “Er zijn nog steeds mensen en kinderen die mij een DM’etje sturen van: ‘Ik ben homo, ik vind het heel moeilijk en ik denk eraan om uit het leven te stappen.’ Ik antwoord altijd, zo goed en zo kwaad als ik kan. Je kunt natuurijk niet de hele wereld op je schouder nemen, maar er wel even voor die persoon zijn.”

‘Ik ben bespuugd’

We zijn er nog lang niet als het gaat om de acceptatie van de queergemeenschap, aldus Maik. “Kijk, als ik anderhalve week geleden nog in mijn eigen buurtsupermarkt uitgescholden wordt voor kankerhomo en bespuugd wordt, dan denk ik dat we er nog lang niet zijn en we nog wel even tijd nodig hebben om dit probleem op te lossen.”

Maik heeft daar toen een berichtje over geplaatst op social media. “Dat post ik dan op Instagram. Niet uit een hang naar aandacht, maar naar awareness. We mogen dit nooit normaal gaan vinden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen