Maik de Boer: ‘Ik raak altijd volgers kwijt na foto met Rachel Hazes’

Maik de Boer merkt dat hij altijd volgers kwijtraakt na het plaatsen van een foto met Rachel Hazes. “Wij gaan nog wel eens samen eten in Barcelona, maar mijn volgers gaan dan helemaal los.”

Rachel Hazes en Maik de Boer © NPO, SBS

Ze wás al niet populair, maar de kroketzaak en de erfeniskwestie hebben Rachel Hazes bijna een soort persona non grata gemaakt. Het is op dit moment nou niet bepaald de BN’er waar je graag mee gezien wil worden. Toch blijft Maik de Boer haar als goede vriend gewoon trouw, vertelt hij aan de talkshowtafel HLF8.

Rachel-afhakers

Maik, die gezien zijn outfit net bij de begrafenis van Rachels geloofwaardigheid vandaan kwam, kent Rachel goed. “Ja, wij gaan nog wel eens een keer lekker een hapje eten in Barcelona met z’n tweeën.”

Dat is leuk, tótdat hij er een foto van plaatst op Instagram. “Het enige nadeel is dat als ik dat dan post, dan ben ik meteen een aantal volgers kwijt en dan gaan meteen allerlei mensen daar helemaal op los. Terwijl ik zoiets heb: ik vind niet bepaald mijn Instagram een tijdlijn voor een ander om z’n frustraties te uiten.”

Trots op gezin

Wat vindt Maik van de hele erfeniskwestie? “Nou ja, weet je… Wat ik voorop wil stellen, wat ik heel graag gezegd wil hebben is dat ik A) heel trots ben op het volledige gezin. Hoe ze uiteindelijk gewoon top met een hijgende naam in hun nek iets heel moois hebben neergezet waar we allemaal intens van genieten.”

Hij vervolgt: “Ik hoop dat ze er samen uitkomen. Ik kan ook zeggen dat Rachel altijd heeft gezegd, want als er iemand is met humor en zelfspot dan is zij dat: ‘Laat ze mij maar gewoon lekker pakken als ze mijn kinderen maar met rust laten.’ En dat kan ik echt met mijn hand op mijn hart zeggen.”

Ophouden met wijzen

Maik vindt dat iedereen zijn mond moet houden. “Ik vind ook dat we op moeten houden met wijze naar iets waarvan we heel vaak gewoon niet inhoudelijk weten wat er nou precies is gebeurd of wat er aan de hand is. En ik hoop dat ze als gezin uitkomen en dat ze gewoon weer op tafel kunnen zitten met kerst.”

Heeft Maik na al die cliché’s nog wat anders te melden? Ja, hij is besneden. “Het voelt beter qua hygiëne. Ik vind het altijd wel schoon en netjes. Maar ik zal niet naakt zonnen. Dan voel ik me naakter dan dat er een netjes handtasje omheen zit. Het kan ook heel rommelig worden. Maar daar gaan we het niet over hebben.”

Gelukkig.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maik de Boer verliest volgers als hij hen laat schrikken met Rachel Hazes. Logisch?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen