Chantal Janzens team schoffeert Jan de Hoop: ‘Echt respectloos’

Het team van Chantal Janzen heeft de gerespecteerde oud-nieuwslezer Jan de Hoop op een schaamteloze wijze geschoffeerd. Hij is eventjes goed klaar met de tv-wereld. “Heel erg onaardig.”

Chantal Janzen en Jan de Hoop © RTL

Jan de Hoop deed zes jaar geleden mee aan het allereerste seizoen van Oh Wat Een Jaar, toen het nog door Linda de Mol gepresenteerd werd. Het was een heel leuke ervaring voor de oud-nieuwslezer van het RTL Ontbijtnieuws. Toen ze hem laatst weer belden – tegenwoordig presenteert Chantal Janzen de show – was hij dan ook best enthousiast.

‘We willen je zó graag!’

Het team van Chantal heeft Jan echter een enorme loer gedraaid, waar hij behoorlijk teleurgesteld over is. “Soms vind ik de tv-wereld respectloos. Ik werd laatst gevraagd of ik wilde meedoen aan Oh Wat Een Jaar. Dat had ik al een keer gedaan en het was toen erg leuk. Lekker verkleden en een beetje keet trappen”, schrijft hij in de Margriet.

De redactrice vertelde aan Jan dat hij echt de állereerste bekende Nederlander was die ze belden, omdat ze hem toch zó ontzettend graag in de show wilden hebben. “Ik mocht uit zes opnamedata kiezen. Uit ervaring weet ik dat ze datzelfde verhaal tegen zeker twintig andere collega’s hebben opgehangen.”

Nooit meer iets gehoord

Jan deelde zijn agenda en toen bleef het behoorlijk lang stil. “Toen de opnames dichterbij kwamen, mailde ik zelf maar eens wanneer ik aan de beurt was. Toen bleek ik toch niét de gedroomde kandidaat te zijn. Als ik het niet zelf had gevraagd, had ik waarschijnlijk nooit meer iets gehoord.”

Zó respectloos, vindt Jan. Ze paaien hem telefonisch dus met lariekoek en hebben daarna niet eens het fatsoen om af te bellen. “Ik weet dat het zo werkt in de tv-wereld, maar ik vind het toch erg onaardig. Ik zeg niet dat ik nooit meer iets op tv doe. Maar dan moet ik het wel leuk vinden en overtuigd zijn van de oprechtheid van de makers.”

Zwaar teleurgesteld

Chantal, die als het boegbeeld van Oh Wat Een Jaar natuurlijk eindverantwoordelijk is voor het team dat namens haar gasten uitnodigt, zorgt er daarmee voor dat Jan zich stukje bij beetje vervreemdt van de tv-wereld.

Hij besluit zijn column: “Laat mij ondertussen maar lekker in de tuin rommelen of met Coen een stuk gaan fietsen. Hij kiest gelukkig wel echt voor mij.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Chantal Janzen haar team moet aanspreken op deze respectloze omgang met Jan de Hoop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen