Özcan Akyol in de clinch bij VI na Plasterk-sneer: ‘Jij vindt álles k*t!’

Özcan Akyol krijgt een tik op zijn vingers als hij aan de stamtafel van Vandaag Inside een sneer uitdeelt aan de nieuwe verkenner Ronald Plasterk. “Jij vindt echt álles helemaal k*t.”

Johan Derksen en Özcan Akyol © SBS 6

PvdA-bekendheid Ronald Plasterk gaat aan de slag als verkenner; hij is door Geert Wilders gevraagd om gesprekken te voeren met de fractievoorzitters over de vorming van een nieuw kabinet. En hoewel hij lid is van een linkse partij, is Plasterk niet bepaald geliefd bij links. Sterker nog: zijn Telegraaf-columns bevatten flink wat geflirt met de rechterflank.

Erudiete man

Als Özcan de keuze voor Plasterk gisterenavond in Vandaag Inside ’totaal armoedig’ noemt en verwijst naar zijn ‘rechtse columnpjes in De Telegraaf’, begint Johan Derksen te protesteren. Hij noemt Plasterk zijn ‘favoriete columnist’. Özcan: “Ik snap dat heel goed, want dat sluit goed aan bij jouw gedachtegoed, dus bij Wilders past het wel.”

Makkelijk, vindt Johan. “Het is toch een erudiete man? Het is een wetenschapper, het is een man die niet ordinair is, die boven de partijen staat…”

‘Iedereen k*t!’

Özcan onderbreekt hem direct. Boven de partijen? “Nee, dat niet. Ik heb zijn laatste zes columns gekeken en Kaag kon er niks van, de PvdA was k*t en weet ik veel wat. Niks was goed.”

Johan reageert razendsnel en enigszins geprikkeld: “Nou, dan heeft hij er waarschijnlijk te veel van jou gelezen, want als nou één iemand iedereen k*t vindt, ben jij het.”

Özcan: “Nee, maar dat klopt. Daarom word ik ook niet gevraagd als verkenner.”

Meteen geregeld

Wilfred Genee sust de boel en merkt opgewekt op: “Maar hij wel!”

Özcan: “Ik zou het meteen geregeld hebben! Ik denk nieuwe verkiezingen.”

Volgens Özcan is de PVV ‘een onvolwassen, ondemocratische en onhoudbare partij in een coalitiesamenwerking’, zo schrijft hij in zijn AD-column. “De andere partijen zullen uit beleefdheid en voor de beeldvorming met de PVV praten, maar iedereen met een beetje gezond verstand weet dat deze rituele dans tot niets zal leiden.”

Nieuwe verkiezingen

Er wordt her en der, ook gisterenavond aan de talkshowtafel van Beau van Erven Dorens, alweer gefluisterd over nieuwe verkiezingen. Dat zou desastreus zijn voor de VVD, omdat de kiezer nu weet dat zij voorlopig geen verantwoordelijkheid meer willen nemen in een nieuwe regering, dus dat is volgens teleurgestelde kiezers een verloren stem.

Özcan: “Als al deze thema’s weer zo wezenloos door de gevestigde orde worden behandeld, is het maar de vraag welke protestpartij de volgende keer de winst zal pakken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ronald Plasterk een goede verkenner?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen