Angela Groothuizen echt pisnijdig over Ron Brandsteder-rel: ‘Naar!’

Angela Groothuizen vindt het niet leuk dat er een half jaar geleden door haar toedoen zo’n grote mediarel ontstond over Ron Brandsteder. “Dat is echt heel erg vervelend.”

Angela Groothuizen en Ron Brandsteder © Roland J. Reinders, Janita Sassen

Wat ging dat allemaal ontzéttend raar: Ron Brandsteder kwam op een dag in mei gewoon niet opdagen op zijn werk. Omroep MAX schrok zich natuurlijk helemaal te pletter, want wie zou die avond zijn show op NPO Radio 5 presenteren? Je kunt moeilijk de schoonmaker achter zijn dweil vandaan trekken. In allerijl werd daarom Angela Groothuizen gebeld.

Vage Angela

Angela zat op de radio echt ongelooflijk vaag te doen over de afwezigheid van Ron. Toen een luisteraar vroeg of Ron op vakantie is, zei de presentatrice: “Ja, we denken van wel. We weten het eigenlijk niet. We zijn daar niet van op de hoogte gebracht, maar we zijn in elk geval lekker bezig.”

Ze zat een paar uur lang van alles te suggereren, dus de media sprongen er bovenop. MAX kwam met een raar smoesje over miscommunicatie, maar Rons ex Patty Brard geloofde daar niks van. En toen riep de omroep opeens weer dat Ron gewoon een vrije dag had. Met een fles wodka in zijn hand misschien? Zijn vrouw weigerde te reageren.

Pissig om rel

Alsof er nog niet genoeg excuusjes voorbij waren gekomen, verklaarde Ron op een gegeven moment dat hij ziek was: “Ik had niet zo’n goede dag, ik was een beetje fysiek, was ik ehhh, ik voelde me niet goed.”

En dat dus állemaal door Angela die zo vaag zat te doen op de radio. Als ze gewoon had gezegd dat Ron een vrije dag had, was er helemaal níets aan de hand geweest en had er geen haan naar gekraaid. Allemaal de schuld van Angela dus, maar zij zit nu – een half jaar na dato – boos te wijzen naar de media.

Veel clickbait

Het is allemaal clickbait, briest Angela in het programma De Geknipte Gast. “Nou, er is heel veel clickbait. Ik moest bijvoorbeeld invallen voor een radioshow. Ik wist alleen niet waarom. Waarom de persoon niet kon. Het was Ron Brandsteder. Dat wist ik niet. Niemand had dat verteld. Niemand wist dat ook.”

Ze vervolgt: “Ik kwam er op het laatst invliegen. Misschien dat degene die zou invallen niet kon, dus ik kwam, ik moest snel voorbereiden en ik heb die show gedaan. Dus ik zei in die radioshow: ‘Ja, jullie moeten het met mij doen vandaag. Ron is er niet.’En toen kwam er één appje tussen alles: ‘Wat vaag. Waar is Ron?’ Ik weet het niet.”

Verzinnen

Angela wilde naar eigen zeggen niet iets gaan verzinnen. En dan zijn het de media die ‘daar een groot ding van maken’, briest ze. “Het werd een ding. Het werd heel groot. Over niks. En dat is… Dat is vervelend. Dus iedereen probeert geld te verdienen en mensen te lokken. Maar het meeste wat je leest is gewoon volstrekte onzin.”

Naïef, vindt gastheer Özcan Akyol het. “Iemand die al zoveel jaar meeloopt. Ik bedoel: ik maak het zelf ook mee. Ik snap hun businessmodel, maar je kan toch lezen… Van: schijt, ik ga direct door.”

Angela: “Dat doe ik ook meestal. Maar soms lukt dat niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Angela Groothuizen een zeur?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen