Ron Brandsteder is back na mysterieuze afwezigheid: ‘Deze week!’

Ron Brandsteder is alive and kicking. Er is volgens Omroep MAX helemaal niets aan de hand met de 72-jarige omroepcoryfee. “Als het goed is, zit hij vrijdag weer achter de microfoon.”

Ron Brandsteder © MAX / Janita Sassen

Het was ontzettend schrikken voor de mensen: Ron Brandsteder liet vrijdagavond onaangekondigd verstek gaan als presentator van zijn éigen radioshow. Halsoverkop werd Angela Groothuizen ingeschakeld om in te vallen, maar zij deed alsof Ron zich helemaal nooit had afgemeld. “Ja, we denken dat hij op vakantie is. We weten het eigenlijk niet.”

Ron is back!

Patty Brard, de ex van Ron, heeft in Shownieuws gezegd dat een schemafout als excuus wordt gebruikt, maar dat gelooft zij niet. “Ik denk dat dat gewoon gezegd wordt. Ik denk dat hij er gewoon niet was. Dat denk ik”, aldus de televisiediva, die duidelijk hint op het dorstige imago van haar vroegere geliefde.

Omroep MAX weet niet waar dat verhaal van die schema’s vandaan komt, maar in elk geval niet bij hen, stelt de omroep. Een woordvoerster laat weten dat Ron gewoon vrij was. Wanneer hij weer aan het werk gaat? “Als het goed is, zit hij vrijdag weer achter de microfoon.”

Vreemd verhaal

Het kan natuurlijk goed zijn dat Ron in bescherming wordt genomen door zijn werkgever, want het wordt niet duidelijk waarom Angela pas zo last minute wist van deze invalklus. En vooral: waarom zij zo ongelooflijk mysterieus deed over de afwezigheid van Ron.

Volgens Evert Santegoeds, die goed bevriend is met Rons vroegere tv-maatje André van Duin, is het een storm in een glas water. “Ja, nee, volgens mij is er niks aan de hand. Maar het is wel een beetje eigenaardig dat je gewoon niet bij een live-uitzending er bent.”

Verbitterd

Het is wel zo dat Ron een heel ander mens is geworden, aldus Evert. Hij vervolgt in de podcast Strikt Privé: “Ron is een beetje eigenaardig de laatste tijd. Hij heeft eigenlijk afscheid genomen van alles en iedereen. Hij lijkt een beetje verbitterd.”

Ron doet alleen nog zijn radioprogramma, stelt Evert. “Vrienden van vroeger horen hem niet meer, zien hem niet meer.”

Al met al zit Ron vrijdag dus weer achter de microfoon, van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5. Handig, dan weet Shownieuws precies wanneer ze bij de uitgang moeten staan.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ron Brandsteder nog één keer terug met Laat Ze Maar Lachen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen