Angela Groothuizen KOTST op clickbait: ‘Ik wil rúst, John de Mol!’

Angela Groothuizen wordt doodziek van clickbait. Ze zei daarom aanvankelijk ‘nee’ tegen het verzoek van John de Mol om mee te doen aan de opvolger van The Voice. “Ik wil gewoon rust.”

Angela Groothuizen © Wessel de Groot, William Rutten

Het leef- en werkklimaat van bekende Nederlanders stond met name tijdens de coronacrisis ernstig onder druk. Ze werden plotseling opgejaagd door allerlei juicehyena’s. “Tijdens de lockdown was er zoveel haat. Ik had het gevoel dat alle koppen eraf moesten en zeker die van bekende Nederlanders”, zegt Angela Groothuizen in Veronica Superguide.

Geen zin in tv

Er ontstond een soort BN’er-haat, aldus Angela. “Ze moesten dood, uitgekookt, met vel en al. Dat voelde bedreigend. Dan kom je op straat en blijkt het in het echt heel erg mee te vallen en zie je hoe belangrijk het is dat we elkaar weer in de ogen kunnen kijken. Dat je iets liefs tegen elkaar kunt zeggen.”

Ze vindt wel dat de showmedia blijvend zijn verhard. Toen John de Mol haar belde met de vraag of zij coach wilde worden in de Voice-opvolger The Talent Scouts, zei ze eerst nee. “Ik dacht: het is wel goed zo. Ik wil rust. Ik zag er niet uit, was uitgeput na een zware periode (vanwege haar relatiebreuk, red.) en ik had eigenlijk helemaal geen zin meer in tv.”

Moe van clickbait

Angela ergert zich vooral dood aan clickbait, overdreven en sensationele koppen die bedoeld zijn om lezers binnen te halen. “Ik vind het dodelijk vermoeiend dat we leven in een tijd van clickbait. Iedereen is zo in de ban van de waan van de dag dat alles wat je zegt of doet wordt teruggebracht tot ‘nieuws’ waarop geklikt wordt: clickbait.”

Ze vervolgt: “Alles is clickbait tegenwoordig. Iedereen doet eraan mee en zo wordt er soms iets gecreëerd wat er helemaal niet is. Vroeger had je te maken met vijf zure recensenten die na een voorstelling schreven dat we lekkere wijven waren en dat was het.”

Tóch ja gezegd

Nu heeft de hele wereld een mening, aldus Angela. “Daar had ik dus eigenlijk geen zin in. Maar toch heb ik ja gezegd, omdat het gaat om muziek. Uiteindelijk draait alles bij mij om muziek. Dat is wie ik ben. En waar ik goed in ben.”

The Talent Scouts is vanaf zaterdagavond, middenin het zomerseizoen dus, te zien op SBS 6.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen