Angela Groothuizen: ‘Eva Jinek? Die zet ik vaak heel snel weer af!’

Het lijkt erop dat Angela Groothuizen het geen groot gemis vindt dat Eva Jinek vertrekt bij RTL 4. Ze zapt regelmatig naar de presentatrice, maar haakt eigenlijk altijd snel weer af.

Eva Jinek en Angela Groothuizen © RTL, NPO

Het was het grootste transfernieuws van deze zomer: Eva Jinek die de overstap maakt van RTL 4 naar de publieke omroep. Ze is hoogzwanger, staat op het punt van bevallen, heeft dan nog even verlof en gaat dan na de jaarwisseling aan de slag voor AvroTros. Vooralsnog nemen de meeste kenners aan dat ze een zevenuurtalkshow gaat maken.

Angela zapt weg

Een ramp voor RTL 4 dat Eva vertrekt? Niet echt: er blijven drie talkshowhosts over, waarvan twee met charisma. Beau van Erven Dorens en Humberto Tan willen echter niet al te veel maanden op de late avond zitten en Renze Klamer wil je als tv-zender nou ook weer niet als hét uithangbord van je opiniehoekje.

Angela Groothuizen gaat Eva in elk geval niet echt missen. Ze bekent dat ze haar ongelóóflijk vaak wegzapt. “Soms pik ik ook nog een stukje Jinek mee. Maar dat zet ik vaak snel af, want ik lees elke dag veel kranten en de meeste onderwerpen waarover wordt gesproken heb ik dan al gelezen”, zegt ze in de TROS Kompas.

Wat dan wel?

Wat kijkt Angela dan wel? “Het Journaal, soms First dates en De droom van de jeugd. Die laatste serie neem ik op, waarna ik vervolgens vergeet te kijken. Maar dat is niet erg, want dan kan ik het later bingewatchen.”

Haar favoriete programma is Kamp Van Koningsbrugge. “Dat vind ik fantastisch. Laatst verscheen er op internet een filmpje waarin ik vertelde dat ik mee zou willen doen, maar dat is dus niet waar, kom op zeg! Ik zou het bovendien niet eens volhouden!”

Clickbait

Hoe verschijnt zo’n bericht dan op websites als RTL Boulevard? “Men heeft zitten knippen en plakken met een antwoord dat ik op een andere vraag gaf, het is dus een zogeheten clickbait.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek: glorieuze comeback bij de NPO of beetje over the hill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen