Ron Brandsteder verschijnt niet op werk: ‘We weten niet waar hij is’

Ron Brandsteder is vrijdagavond niet verschenen in zijn eigen programma op NPO Radio 5. De uitzending werd onverwacht overgenomen door zendercollega Angela Groothuizen. “Waar is hij?”

Angela Groothuizen en Ron Brandsteder © Roland J. Reinders, Janita Sassen

De 72-jarige Ron Brandsteder maakt elke vrijdagavond een programma op de populaire radiozender NPO Radio 5, namelijk ‘Ron wacht op de nacht’. De uitzending van eergisteren werd onverwacht overgenomen door een van zijn zendercollega’s. “Goedenavond allemaal, Angela Groothuizen hier, want Ron is er niet.”

Ron op vakantie?

Het is opvallend hoe vaag Angela tijdens de uitzending doet over de afwezigheid van Ron. “We gaan er een beetje blind in, maar de muziek is gewoon weer heel erg mooi. We gaan ons best doen de komende twee uur, in de geest van Ron. Ik hoop dat u er klaar voor bent. Wij niet helemaal, maar we gaan ons best doen.”

Als een luisteraar vraagt of Ron op vakantie is, zegt de presentatrice: “Ja, we denken van wel. We weten het eigenlijk niet. We zijn daar niet van op de hoogte gebracht, maar we zijn in elk geval lekker bezig.”

‘Hij heeft vrij’

Omdat Angela klinkt alsof er meer aan de hand is, krijgt ze steeds meer bezorgde reacties van luisteraars. “Iedereen vraagt: ‘Waar is Ron? Dat moeten jullie toch weten?’ Ron heeft gewoon vrij. Blijkbaar kon niemand anders en zijn wij van stal gehaald en wij vinden het heel leuk.”

Even later zegt Angela dat Ron ‘denk ik’ vrij is. “Nou, Martijn (de samensteller van zowel Angela’s als Rons programma) is op vakantie, want die heeft drie kindertjes onder de vier en die heeft gewoon vakantie en zit op een vakantiepark. En Ron is denk ik ook vrij. Ja, dus lieve mensen: gun het hem maar. Wij zullen ons best doen om het zo goed mogelijk te doen.”

‘Mocht je luisteren’

Tot het eind blijft onduidelijk wat er precies met Ron aan de hand is. De playlist was volgens Angela nog wel door hem samengesteld. “Wat een mooie muziek. Ron, mocht je luisteren: wat een prachtige muziek.”

Omroep MAX heeft sindsdien niets naar buiten gebracht over de reden van Rons afwezigheid.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het gek dat er geen duidelijkheid gegeven wordt over de situatie rond Ron Brandsteder?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen