Hierom zong Angela Groothuizen op tv-gala ‘zo vals als een kat’

Angela Groothuizen kreeg tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in coronajaar 2020 bákken met kritiek over zich heen, omdat ze ‘zo vals als een kat’ zong. Nu onthult ze waarom…

Angela Groothuizen © NPO

Het optreden van Angela Groothuizen op het Televizier-gala was volgens RTL Nieuws niet om aan te horen. Er werd volgens het programma ‘stevige kritiek’ geleverd omdat ze volgens kijkers ‘niet meer zou kunnen zingen’. “Angela Groothuizen zingt zo vals als een kat”, werd er volgens de Story zelfs gezegd door een kijker. Heel heftig.

Angela reageert

Nu, drieënhalf jaar later, onthult Angela waarom ze zo vreselijk slecht zong. Het lag aan haar breuk met regisseur Rob Mooij, met wie ze sinds de jaren 90 al samen was. “Mijn moeder was erg van keeping up appearances. Dat heb ik een beetje van haar meegekregen. Ik denk dat ik me daarom ook zo schaamde na de breuk met Rob”, zegt ze in Nouveau.

“Ik heb toen heel erg mijn best moeten doen om mijn werk te kunnen doen. Ik was gewoon mijn zelfvertrouwen kwijt. ‘Heb jij tijdens dat Televizier-Ring Gala voor een leeg Carré gezien dat ik rock bottom zat?’ vroeg ik later aan Matthijs van Nieuwkerk, die daarbij aanwezig was. ‘Nee,’ zei hij.”

‘Ik wil dit niet!’

Angela bleef om zich heen vragen of iemand het had gezien. “Aan Nick en Simon vroeg ik ook: ‘Hebben jullie toen gezien hoe slecht het met me ging?’ ‘Nee.’ Maar voordat ik op moest, dacht ik: o, ik kan dit niet, ik wil dit niet. Ik voelde me zo verlaten. En dat gevoel was ook ego driven.”

Hoezo dan? “Het was echt: Ik heb zeventien jaar dat geld verdiend, ga jij mij nou verlaten? Nu ik oud ben? Ik heb toen ontzettend veel geblowd. Om een beetje met de pijn om te kunnen gaan.”

Extra dankbaar

Inmiddels zijn de twee weer een soort van bij elkaar. “Maar nu ben ik dus extra dankbaar dat hij er weer is. We hobbelen gewoon een beetje verder op onze eigen manier. Het heeft ons ook geholpen dat we samen in therapie hebben gezeten.”

“Ik zie mezelf nog wel steeds als standalone en die positie bevalt me nu ook. Het past bij me. Het staat me goed, zo op mijn vierenzestigste. Net zoals ik hém niet wil vastbinden, moet je mij ook niet meer vastbinden.”

Fragment

Het gewraakte optreden van Angela:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Angela Groothuizen een sympathieke tv-persoonlijkheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen