Tim den Besten heeft zeldzame vorm van kanker: ‘Verschrikkelijk’

Afschuwelijk nieuws over Tim den Besten: de 36-jarige VPRO-ster lijdt aan een zeldzame vorm van kanker. Er worden momenteel nog onderzoeken afgewacht. “Dan wordt er behandeld.”

Tim den Besten © RTL

Een dag vol geruchten over de afwezigheid van Tim den Besten eindigt met verschrikkelijk nieuws: de presentator lijdt aan een zeldzame vorm van kanker. “De precieze diagnose is recent vastgesteld en momenteel worden de uitslagen van de laatste onderzoeken afgewacht, voordat met behandeling kan worden begonnen”, meldt zijn raadsman.

Ernstig ziek

Tim is vandaag groot in het nieuws gekomen door Yvonne Coldeweijer. De juicekoningin vroeg zich vanochtend af waarom de presentator al zo lang afwezig is van social media en daarna kwam er een behoorlijke geruchtenstroom op gang. Haar stelling dat Het Parool werkt of werkte aan een artikel over de presentator is door de VPRO bevestigd.

Waar dat artikel over gaat is onduidelijk, maar dit nieuws komt gelijktijdig met de verschrikkelijke mededeling dat Tim ernstig ziek is. “Naast de lichamelijke gevolgen had en heeft Tims ziekte grote impact op zijn geestelijke gezondheid”, zegt H.J. van der Tak, de advocaat van de programmamaker, tegen het ANP.

‘Echt verschrikkelijk’

Yvonne vindt het vreselijk. “Einde middag had ik dit al vernomen inderdaad. Echt verschrikkelijk. Of er nog een artikel komt in Het Parool daar wilde de advocaat geen antwoord op geven. Heel veel sterkte Tim.”

Tim wordt op internet overladen met steunbetuigingen. “Wat een verschrikkelijk nieuws zeg voor Tim. Zo jong nog, en niet weten wat je te wachten staat”, zegt Son op het platform NUjij.

Ene mevrouw Mima is heel erg geschrokken. “Ik wens Tim het allerbeste, heel veel sterkte en vooral beterschap. Heb met name genoten van ‘100 dagen in je hoofd’. De eerlijke manier waarop hij te zien is kan ik erg waarderen. Hoop meer van hem te zien in de toekomst!”

‘Heel veel sterkte’

Meneer Dickstra is boos op Yvonne. “Wat vreselijk voor hem. En wat afschuwelijk dat er zoveel nare vage beschuldigingen vanuit juicekanalen zijn die zijn afwezigheid zogenaamd verklaarden. Ik hoop dat ze op hun knietjes hun excuses aan hem aanbieden. Hopelijk komt het goed met Tim.”

Een ander nuanceert dat: “Op zich sluit het één het ander niet uit. Het Parool is met een artikel bezig, dat is door de VPRO bevestigd. Dat hij daarnaast ernstig ziek blijkt te zijn, staat daar los van.”

Allerbeste

Yvonne onderschrijft dat: “Wat ik heb gepost is wel allemaal waar. Ik snap dat het verwarring met zich meebrengt dat dit tegelijkertijd met een schandaal gebracht wordt. Maar het blijft wel zo zijn dat hij slachtoffers maandenlang het leven zuur heeft gemaakt. (…) De timing van dit alles is bizar. Maar de waarheid is nou eenmaal de waarheid. En die is keihard.”

Frans vindt voor nu het belangrijkst dat Tim gezond uit deze strijd komt. “Ach jee, wat verschrikkelijk. Zo jong. Ik hoop dat hij hier sterker uitkomt en dat alles goed komt, ik wens hem het allerbeste in deze strijd.”

En Roubi: “Ik leef met hem mee, met zijn familie, vrienden en bekenden. Dit moet heel moeilijk zij. Heel veel sterkte!!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tim den Besten lijdt aan een zeldzame vorm van kanker

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen