Angela de Jong vreest Tim Hofman-achtig scenario: ‘Eén zo’n gek’

Angela de Jong moet er niet aan denken dat zij ook ooit net als Tim Hofman het slachtoffer wordt van een of andere gek die haar wil doden. “Dan denk je wel even: shit.”

Angela de Jong en Tim Hofman © NPO, Annemieke van der Togt

Als columniste van het AD met een scherpe mening krijgt Angela de Jong vaak wagonladingen kritiek over zich heen. Er is wel eens iemand veroordeeld die haar met de dood bedreigde. “Ik ga je bewegingen vastleggen, ik maak je kapot”, luidde zijn bedreiging. “Ga nog een paar keer bij Boulevard zitten en je eindigt net als Peter R. tussen zes plankjes.”

Nuchtere Angela

Tim Hofman heeft laatst ook last gehad van zo’n gek. Die was helemaal naar het BNNVARA-gebouw gekomen met een vuurwapen. Het doel? De presentator doodschieten. Afschuwelijk, vindt Angela. “Dat is absoluut erg en ik vind niet dat het erbij hoort. Tegelijkertijd weet ik dat het er tegenwoordig wel bij hoort en je er niet al te veel aandacht moet geven.”

Ze vervolgt in Dit Is De Dag: “Ik vind niet dat iedereen dat moet doen, maar dat vind ik voor mezelf. Laat ik het niet groter maken dan dat het is, laat ik er heel nuchter mee omgaan en zolang ze niet bij mij voor de deur staan, gaat het allemaal nog wel goed.”

Hofman-scenario

Zo’n incident als bij Tim boezemt haar wel angst in. “Als ik dan lees dat bij Tim Hofman iemand met een geladen pistool voor de balie van de VARA staat, denk je wel even na van: shit, wat gebeurt er als er één zo’n gek – want dat is het natuurlijk vaak – het in zijn hoofd krijgt om bij het AD te gaan staan? Of nog erger: bij mij thuis.”

Het is wat met al die social media tegenwoordig, aldus Angela. “Sociale media zijn voor vrouwen echt twintig keer erger dan voor mannen, want je wordt continu afgerekend. Niet op wat je zegt, maar op hoe je het zegt en op hoe je eruit ziet.”

‘Heb er lak aan’

Angela hoopt dat het vrouwen niet tegenhoudt om gewoon in de media te blijven verschijnen. “Ik denk echt wel eens van: als we echt wat willen veranderen, dan moeten we ook gewoon tegen elkaar durven zeggen: ‘Heb er lak aan.'”

“Wat is het ergste wat je kan gebeuren? Dan kunnen ze op Twitter boos op je zijn. Even los van alle bedreigingen die er ook zijn natuurlijk…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Angela de Jong het in zich heeft om een talkshow te presenteren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen