Jan Slagter: ‘Wilders, spaar MAX’, PowNed-baas: ‘Weg met woke’

De NPO is serieus in gevaar nu er een rechts kabinet lijkt te komen dat weinig op heeft met de publieke omroep. Jan Slagter hoopt op een milde PVV: “MAX-leden stemmen ook Wilders.”

Jan Slagter, Geert Wilders en Dominique Weesie © SBS, NPO

Het ziet er echt héél erg slecht uit voor de publieke omroep nu de PVV mogelijk in de regering terechtkomt. “Dit is heel slecht voor de NPO: Wilders wil er helemaal van af, de VVD 400 miljoen bezuinigen (bijna helft) en NSC wil er een net afhalen”, legt journalist Ton F. van Dijk, de voormalig zenderbaas van NPO 1 én 2 uit, op X.

‘Kan echt niet’

De NPO zal als eerst geofferd worden tijdens de formatiegesprekken, verwacht Ton. “Wat denk je dat er dan gaat gebeuren bij een formatie, die al moeilijk genoeg is? NPO moet snel een plan maken om eigen bestaan te redden.”

Nou, ze lijken al flink nerveus te worden bij de publieke omroep. Het AD vult een heel artikel met angstige omroepbazen. Jan Slagter hoopt dat Geert Wilders zijn Omroep MAX overslaat. “Nederland zonder publieke omroep kan echt niet. Dit is zorgelijk, want je praat wel over duizenden banen die op het spel staan.”

Verkiezingsretoriek

MAX-kijkers stemmen óók PVV, benadrukt Jan. “Laten we in ieder geval het gesprek aangaan. Wij hebben 430.000 leden en daarvan heeft ongetwijfeld een deel PVV gestemd. Ik hoop dat Wilders ook denkt aan al die ouderen die heel graag naar Omroep MAX en de publieke omroep kijken.”

Dominique Weesie, de baas van PowNed, denkt niet dat de hele NPO zal verdwijnen. “Het afschaffen van de publieke omroep is niet reëel. Ik schaar dat onder ietwat verkiezingsretoriek.”

Woke-shit

Wel is het prima om korte metten te maken met omroepen die woke zijn, vindt Dominique. “We zijn de afgelopen jaren overstelpt met allerlei woke-shit. Veel te veel aandacht voor inclusiviteit, genderneutraliteit, of Piet wit moest zijn of regenboogkleuren moest hebben.”

Volgens hem gaat het allemaal te ver. “Het leek alsof we allemaal havermelk drinken, alsof we het heel normaal vinden dat een jongen of meisje van elf jaar van geslacht wil veranderen.”

Treurbijeenkomst

BNNVARA heeft om 16.30 uur treurbijeenkomst, waar medewerkers met elkaar in gesprek kunnen over de in hun ogen verschrikkelijke verkiezingsuitslag.

Veel ogen zijn vanavond gericht op Khalid Kasem en Sophie Hilbrand, omdat hun talkshow Khalid & Sophie in aanloop naar de verkiezingen een beetje het tv-clubhuis van links was. “Die moeten aan de beademing!”, gieren de mannen van VI.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het acceptabel vinden om in elk geval NPO 3 af te schaffen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen