Zorgen om Catherine Keyl nemen toe, kan al vier weken niet lopen

De zorgen om de 77-jarige Catherine Keyl nemen toe nu ze al vier weken onafgebroken niet kan lopen. Ze is gebonden aan bed en niemand weet zich raad met de vroegere 5 Uur Show-ster.

Catherine Keyl © RTL

Er is echt iets heel erg vervelends aan de hand met Catherine Keyl. Haar leven is vollédig overhoop gehaald nu ze letterlijk maar tien stappen achter elkaar kan zetten, voordat ze vergaat van de pijn. Ze maakte het vorige week bekend in haar column in De Telegraaf, maar een week later is de situatie nog steeds niet verbeterd. En dat is echt niet best.

Niet meer lopen

Catherine geeft een update in de Story en daaruit blijkt dat ze nu al víer weken niet kan lopen. De artsen dachten eerst dat het een slijmbeursontsteking was en daarvoor heeft ze een cortisone-injectie gekregen. “Meestal helpt dat na een paar dagen. Misschien twee weken. Maar het is nu vier weken geleden en ik heb nog steeds ontzettend veel pijn.”

Er is dus iets anders aan de hand, maar niemand weet wat. “Autorijden durf ik niet, omdat ik heel bang ben door de pijn een verkeerde manoeuvre te maken. Lopen gaat al helemaal niet. Ja, een rondje in mijn achtertuin. Even lopend boodschappen doen gaat niet.”

Hele dag liggen

Verschrikkelijk genoeg kan Catherine alleen nog liggend functioneren. “Liggen is eigenlijk het beste voor nu. Dan heb ik het minste last. Dus dat doe ik dan maar. Op de bank of in bed kijk ik liggend naar allerlei televisieseries en ik heb alle politieke debatten en talkshows gezien.”

Catherine heeft geen kinderen die voor haar kunnen zorgen, maar ze heeft naar eigen zeggen wel lieve buren en vrienden. Is ze niet bang dat het wat anders is? “Ik ben het internet niet zelf gaan afstruinen om te kijken wat het kan zijn, want dan stuit je op zoveel mogelijke oorzaken. En ik ben geen dokter.”

Second opinion

Al Catherine’s hoop is nu gevestigd op de Bergman-kliniek. Daar gaat ze een second opinion laten uitvoeren. “Ik hoop dat er nu wel een arts is die mij kan helpen.”

Hopelijk is Catherine snel weer op de been.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Catherine Keyl eventueel ook liggend naar het Mediaforum van NPO Radio 1 kan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen