Wilfred Genee kampt met vreselijk veel stalkers: ’Heb er 18 of 19’

Wilfred Genee heeft als prikkelende tv-presentator vreselijk veel last van stalkers, onthult hij. En het zijn er niet slechts een paar: hij kan ze niet eens op twee handen tellen. “Bijna twintig!”

Wilfred Genee © SBS 6

Er zitten ook heel veel nadelige kanten aan het BN’er-schap. Een tv-presentator met zo’n groot publiek als Wilfred Genee bereikt elke avond weer meer dan een miljoen mensen en daar zitten onvermijdelijk natuurlijk ook een hoop twijfelachtige types tussen. En daar heeft hij naar eigen zeggen best wat last van.

19 stalkers

Het hoort er nou eenmaal bij, vertelt Wilfred aan de Nieuwe Revu. “Door mijn stijl van presenteren heb ik regelmatig te maken met personen die een hekel aan me hebben. Dat vind ik geen probleem, dat mogen ze zelfs tegen me zeggen. Een probleem heb ik met de mensen die over de schreef gaan.”

En de stalkers van Wilfred gaan wat hem betreft echt over de schreef. “Ik heb 18, 19 stalkers in mijn telefoon staan. Dan denk ik toch: er zit ook gewoon een uitknop op de televisie.”

‘Hoort erbij’

Loretta Schrijver beaamt in hetzelfde artikel dat dit inderdaad een neveneffect is van bekend zijn. “Toen ik in 1989 net bij het RTL Nieuws werkte ben ik serieus lastiggevallen door mannen. Doodsbang ben ik geweest. Het was zelf zó erg dat de politie een periode extra voor mijn huis heeft gesurveilleerd. Ik voelde me thuis niet meer veilig.”

Ze legt uit: “Als je met je kop op televisie bent, word je een vertrouwd persoon in de huiskamers. En gaan mensen fictie met werkelijkheid verwarren. Ze beschouwen je als een soort vriendin. Een onbereikbaar iemand, waarmee ze toch in contact willen komen. Sommige mensen gaan daar helaas erg ver in. Dit is het neveneffect van BN’er zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u van de presentatiestijl van Wilfred Genee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen