Peter R. de Vries waarschuwde Miljuschka al voor overtollig vet

Miljuschka Witzenhausen gooit het roer pas om nu ze door haar cardioloog is gewaarschuwd voor haar hoge vetgehalte, maar Peter R. de Vries deed dat al veel eerder. “Ga sporten!”

Peter R. de Vries en Miljuschka Witzenhausen © RTL

Ze eet de héle dag door toetjes en soms propt ze er ook nog een paar weg als ze achter de desk van RTL Boulevard staat: Miljuschka Witzenhausen. Maar als je zo extréém veel suiker eet, dan kun je er natuurlijk op wachten dat het vroeg of laat misgaat. Leuk al die #eerlijkefoto’s, maar ze geeft natuurlijk een ongelooflijk slecht voorbeeld.

‘Mil, ga sporten!’

Miljuschka heeft nu een serieuze waarschuwing gekregen van haar cardioloog, want haar gezondheid staat op het spel. En dat kan geen verrassing zijn: Peter R. de Vries, met wie ze een hechte band had, waarschuwde haar jaren geleden al. “Hij was als een oom voor me. Een bron van inspiratie ook. ’Mil, ga nou sporten’, zei hij altijd tegen me en hij had gelijk.”

De RTL Boulevard-deskundige heeft niet geluisterd en nu is haar vetgehalte ontploft, vervolgt ze in gesprek met De Telegraaf. “Ik heb het weer even laten versloffen en de cardioloog zei tegen me: meid, als je zo doorgaat, komt het niet goed. Dus ik pak ’t weer op.”

Boze achterban

Makkelijk is het niet: Miljuschka is een echte smulpaap. “Ik hou gewoon van hele slechte dingen. Toen ik – op advies van Peter – voor het eerst ging sporten en dus afviel, werd m’n achterban boos: hoe kun je, zie je wel, je bent net als al die anderen… Toen dúrfde ik bijna niet meer, maar nu ga ik echt weer beginnen. Proberen om mij gezond te laten leven…”

Ze vervolgt: “Je zou er een mooie documentaire over kunnen maken. Ik denk dat mensen in een deuk zouden liggen. Sommige dingen moet je me echt niet afpakken. Softijs is daar één van.”

Happy place

Tot slot laat Miljuschka weten dat ze Peter nog altijd verschrikkelijk mist. “Ik heb me een tijdje teruggetrokken. Ben lang weggebleven bij de plek waar het is gebeurd.”

Als Boulevard op het Leidseplein zou zijn gebleven, zou Miljuschka zijn gestopt. “Als de studio van RTL Boulevard niet was verplaatst, zou ik waarschijnlijk niet meer zijn gekomen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Miljuschka Witzenhausen een slecht voorbeeld geeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen