Tim Hofman na moordpoging afgekat in VI: ‘Eén opgeblazen ego!’

Tim Hofman is ontsnapt aan een vuurwapengevaarlijke gek, heeft daar een hele BOOS-special over gemaakt en wordt nu aangevallen door de mannen van Vandaag Inside. “Opgeblazen ego!”

Tim Hofman © SBS, NPO

Er lopen een hoop gekken rond op deze wereld en in combinatie met een vuurwapen kan dat natuurlijk dodelijk zijn. Tim Hofman was in het BNNVARA-gebouw toen zo’n type zich beneden bij de receptie meldde om hem te ontmoeten. Hij is uiteindelijk ingerekend door de politie, maar wat als Tim op dat moment toevallig in of uit was gelopen?

Wentelen in ego

Tim heeft nu een hele dertig minuten durende special van BOOS gemaakt over dit voorval. Niet alleen om het over zichzelf te hebben en de impact die het voorval heeft op hem en zijn redactie, maar ook om uiteen te zetten dat een social-media-bubbel potentieel levensgevaarlijk kan zijn. Volgens hem is daar hier sprake van.

Het stoort de mannen van Vandaag Inside mateloos dat Tim Hofman een hele Tim Hofman-special heeft gemaakt. “Die Tim Hofman, die wentelt zich in zijn ego”, briest Johan Derksen in het programma op SBS 6.

‘Echt belachelijk’

Wilfred Genee peilt de stemming in de studio. “Een eigen uitzending maken had jij niet gedaan?”

Nee, antwoordt Johan. “Nou, ik vind het belachelijk, want het gaat een uitzending weer over Tim Hofman, hè? Tim Hofman maakt een uitzending over Tim Hofman.”

René van der Gijp sneert: “Tim Hofman is enorm blij met zichzelf.”

Wokefamilie

De man die Tim wilde vermoorden heeft een hekel aan woke. Net als Johan: “De wokefamilie heeft grote kans dat hij weer beloond wordt met een prijs, net zoals dat programma over The Voice. Daar was ook iedereen zo opgetogen over, maar het waren meer dan 90 procent anonieme beschuldigingen van mensen die niet goed in beeld gebracht werden.”

Wilfred: “Het heeft wel veel teweeggebracht.”

Johan blijft erbij. “Die jongen is alleen maar met zichzelf bezig. Het is één groot opgeblazen ego. Misschien dat het de jeugd aanspreekt, maar ik vind het wel wat onvolwassen.”

Zelfingenomen kwal

René vindt dat Tim te veel in een soort egoshow zit. “Zo over jezelf gaan zitten praten is ook niet mijn ding.”

Johan: “Als ik die jongen zie kom ik maar tot één conclusie: een zelfingenomen kwal.”

Tim roept wel vaker weerstand op bij de mensen. Evert Santegoeds deelde van de week ook nog een sneer aan hem uit in zijn podcast Strikt Privé: “Dat is gewoon een moeilijke jongen. En altijd aandacht trekken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen