‘Pieter Omtzigt wil echt nooit meer aanschuiven bij Khalid & Sophie’

Er klinken wisselende geluiden over het backstage-gedrag van Pieter Omtzigt bij de talkshow Khalid & Sophie, maar volgens Merel Ek is één ding zeker: “Hij wil er nooit meer aanschuiven.”

Merel EK, Pieter Omtzigt en Khalid Kasem © SBS, NPO, Annemieke van der Togt

Pieter Omtzigt is vorig jaar een keer hélemaal uit zijn plaat gegaan achter de schermen bij de vroegere talkshow HLF8 en dat blijft hem lang achtervolgen. Nu hij volgens kijkers op een ‘onbeschofte‘ manier is behandeld door Khalid Kasem in de talkshow Khalid & Sophie, vragen veel mensen zich af hoe het er daar dan backstage aan toe is gegaan.

‘Viel wel mee’

Volgens Hart van Nederland-verslaggever Sam Hagens is de politicus níet boos geworden, maar volgens NRC heeft hij wél een woedeaanval gehad. Hoe zit dit nou precies?

Het is reuze meegevallen, zegt politiek verslaggever Merel Ek, collega van Sam. “Nou, het viel wel mee, hoorden wij”, zegt ze in de Vandaag Inside van gisterenavond.

‘Hier kom ik niet meer!’

Waar komt dat verhaal van NRC dan vandaan? Merel: “Die zeiden dat hij niet blij was met de uitzending en dat hij boos was geworden. Hij schijnt wel ger… Nou, niet eens geroepen, maar wel gezegd te hebben: ‘Hier kom ik niet meer.’”

Hoogleraar Stine Jensen, die in dezelfde Khalid & Sophie te gast was als Omtzigt, stelt dat het NRC-verhaal niet klopt. Zij schrijft op X: “Het is een kletsverhaal dat hij boos wegliep, Na afloop nam hij goed gemutst de tijd om met iedereen te praten, ook met mij. Roberto Lobosco kan dit bevestigen.”

Schreeuwen

Er kan natuurlijk ook iets zijn gebeurd buiten het zicht van Stine om, aldus Merel. “Nu moet je wel zeggen dat de gasten bij De Wereld Draait Door ook altijd… Je weet niet wat er dan achteraf op de redactie gebeurt. Dat weet je natuurlijk niet, maar het schijnt wel mee te zijn gevallen.”

Ze vervolgt: “Bij HLF8 was het toen echt heel heftig: schreeuwen, huilen, weet ik het wat. En dit schijnt echt wel mee te zijn gevallen, dus ja…”

‘Je mag boos zijn’

Job Knoester begrijpt de hyperfocus op Omtzigts gemoedstoestand niet zo. “Maar dan nog: je mag wel boos zijn.”

VI-ster Johan Derksen: “Dat vind ik ook. Mag die man niet boos zijn? Als je ziet hoe hij ondervraagd werd, dan zou ik ook pislink zijn.”

Volgens mediakenner Victor Vlam is gastheer Khalid Kasem er zo hard ingegaan bij Omtzigt, omdat hij zich wil profileren als links-progressief boegbeeld van BNNVARA.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen