‘Pieter Omtzigt niet ontploft achter schermen Khalid & Sophie’

Pieter Omtzigt is van de week niet ontploft achter de schermen van Khalid & Sophie, ondanks dat hij zichtbaar ongelukkig was met het interview door Khalid Kasem. “Hij gaat vooruit.”

Pieter Omtzigt © NPO

Het wordt nog steeds tegen Pieter Omtzigt gebruikt: de burn-out waar hij in terechtkwam en waardoor hij enige tijd een behoorlijk kort lontje had. Zo is hij vorig jaar heel erg tekeergegaan in de studio van HLF8. “Hij heeft behoorlijk staan schreeuwen tot op het moment dat die redacteur niet verder met hem in gesprek wilde gaan”, klonk het destijds.

Schreeuwende Pieter

Sam Hagens, politiek verslaggever van Hart van Nederland en Vandaag Inside, was daar toen bij aanwezig. Denkt hij dat Omtzigt premier kan worden met de druk die daarbij hoort? Wilfred Genee vraagt het hem: “Inhoudelijk absoluut de beste, maar je hebt ook iemand nodig die een beetje een stabiel karakter heeft, toch?”

Daar denkt Sam genuanceerd over, blijkt in de rubriek In De Wandelgangen. “Dat is wel beter geworden, denk ik. Ik volg hem natuurlijk heel erg op de voet. We hebben vorig jaar een aantal keren gezien dat het niet goed met hem ging en dat hij achter de schermen ging schreeuwen.”

Niet ontploft bij Khalid

Wilfred staat er sceptisch in. “Je denkt dat hij dat kwijt is voor de rest van zijn leven en dat dat nooit meer terugkeert?”

Sam: “Nou, deze week zat hij bij Khalid & Sophie. Heb je dat gezien? Toen was hij niet blij. Het was best wel een oké uitzending, maar je zag wel aan het gezicht van Pieter dat hij echt niet blij was.”

Wilfred: “Nee, maar hij is al heel snel niet blij.”

Sam: “Maar hij is achter de schermen niet gaan schreeuwen daar.”

Onbeschofte houding

Gastheer Khalid Kasem had volgens kijker een heel onbeschofte houding tegen Omtzigt, maar hij is achteraf dus niet ontploft. Wilfred: “Als dat dan de winst is…”

Sam: “Dat is beter dan vorig jaar.”

Wilfred: “Ja, maar als je van nul af komt is het al heel snel beter.”

Burn-out

Je kunt die burn-out ook niet tegen Omtzigt blijven gebruiken, vindt Sam. “Het ding is wel… Als iemand in een burn-out terechtkomt en dat is niet zijn schuld… Het is ook hoe hij behandeld is door Rutte en het CDA. Je moet daar een tijdje rekening mee houden, maar nu is dat klaar en wordt hij misschien wel de grootste, misschien wel premier.”

Toch is hij wel benieuwd hoe Omtzigt het zou doen als premier. “Straks moet hij journalisten continu te woord staan en in het internationale speelveld krijgt hij ook met heel moeilijke factoren te maken en staat hij onder druk.”

Wilfred: “Daar maak ik me wel een beetje zorgen over.”

Sam: “Maar ja, dan staat er geen camera bij.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen