Evert Santegoeds blijft gewoon Privé maken ondanks oorlog Israël

Evert Santegoeds blijft gewoon op dezelfde manier zijn weekblad Privé maken, hoe heftig de oorlog tussen Israël en Hamas ook wordt. “Dat hebben we ook gedaan na 9/11.”

Evert Santegoeds © SBS 6

Terwijl de angst en onrust in Israël en Gaza alleen maar toeneemt, gaat het leven voor de meeste mensen gewoon door. Ook de Nederlandse media staan dag in dag uit gewoon vol met de meest banale randzaken, zoals de familieperikelen binnen de Hazesjes en Marieke Elsinga die kandidaten van een brug af gooit.

Oorlog enzo

Evert Santegoeds is dan ook niet van plan om in oorlogstijd iets te veranderen aan zijn roddelblad Privé, zegt hij in de podcast Strikt Privé. “Hoe ga je nou in deze ingewikkelde tijden qua nieuws en oorlog enzo om met het brengen van showbizznieuws? Moet je dan nog ergens op letten?”, vraagt een lezer hem.

Nee, antwoordt Evert. “Gewoon op de oude voet. Dat hebben we ook gedaan na 9/11, dat hebben we gedaan na de coronacrisis en dat doen we nu ook. Ja, het is onze tak van sport, zoals de sportverslaggeving gewoon doorgaat en wedstrijden gewoon doorgaan, zo gaat de showbizz ook door. Dat zie je wel.”

Zalen zitten vol

De zalen zitten vol, aldus Evert. “Nieuwe films komen uit, nieuwe boeken komen uit. Er is genoeg aan de hand en wij zijn dan toch een beetje afleiding in donkere tijden. Zo zie ik het maar. We hebben het er zo min mogelijk over.”

Toch kom je er niet helemaal onderuit, aldus de Privé-baas. “Natuurlijk komt het in interviews ter sprake en verder zijn we ons heus wel bewust dat wat we brengen niet hét nieuws in de wereld is, maar naast het nieuws in de wereld wat je via andere kanalen volgt, heeft dit wel degelijk bestaansrecht.”

Kijkcijfers

Mensen hebben nou eenmaal behoefte aan luchtigheid in tijden als deze, besluit Evert. “Je ziet het ook aan de kijkcijfers van programma’s zoals Boulevard en Shownieuws. Die zijn misschien wel wat hoger dan normaal, omdat mensen even wat anders aan hun hoofd willen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat er over vijf jaar nog papieren roddelbladen bestaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen