‘Matthijs van Nieuwkerk passeert NPO-trut, tekent bij Omroep MAX’

Matthijs van Nieuwkerk gaat volgens Rutger Castricum aan de slag bij Omroep MAX en passeert daarmee de grote bazin van de publieke omroep, Frederieke Leeflang. “Wat een trut!”

Matthijs van Nieuwkerk en Frederieke Leeflang © RTL, Michel Schnater

Een opvallende ontwikkeling in de soap rond Matthijs van Nieuwkerk: hij gaat volgens Rutger Castricum aan de slag voor Omroep MAX. De presentator zei gisterenavond in Vandaag Inside dat alles al in kannen en kruiken is. Opvallend is het wel, want NPO-bazin Frederieke Leeflang sprak zich gisteren in de Volkskrant nogal negatief uit over de tv-ster.

Frederieke kritisch

Frederieke blijkt inderdaad een groot tv-interview met Matthijs te hebben tegengehouden. “Voor de zomer is mij gevraagd of Matthijs van Nieuwkerk kon terugkomen in een programma van de publieke omroep. Vanaf dag één heb ik gezegd dat het uitgangspunt is dat iedereen mag terugkomen. Maar er zijn drie voorwaarden”, zegt ze in de krant.

Sowieso moet het onderzoek naar wangedrag worden afgewacht, zegt ze. “Twee: de terugkeer mag niet leiden tot onveiligheid op de werkvloer. En drie: er moet een zeker reflectief vermogen zijn. Op basis van deze voorwaarden heb ik gezegd dat Matthijs van Nieuwkerk nog niet kan terugkomen. Ik vind niet dat ik me dan met de inhoud bemoei.”

Voor de bühne

Volgens Rutger is deze vrouw niet helemaal eerlijk. “Nou, ik heb hele andere verhalen gehoord, namelijk dat Matthijs van Nieuwkerk er eigenlijk allang uit is bij de publieke omroep en dit interview wat vandaag in de krant stond, wat ik overigens ook nogal hautain vond, alleen maar voor de bühne is. Het is namelijk allang beklonken.”

Matthijs is binnengehaald door Jan Slagter, meent de presentator. “Hij heeft al afspraken met Omroep MAX en daar gaat hij gewoon naartoe. PowNed zou hem dus ook graag willen. Omroepvoorzitter Dominique Weesie zei: ‘Ik wil best het gevecht met mevrouw Leeflang aangaan.’”

‘Wat een tr*t!’

Het is maar goed dat Matthijs die Frederieke passeert, vindt Johan Derksen. “De buitenwereld heeft wel eens klachten over De Mol, want daar deugt van alles niet aan, maar je zult zo’n trut hebben die nou de NPO leidt en daar met een arrogant toontje twee pagina’s vol kotst met arrogante, Amsterdamse kretologie. Het is weerzinwekkend om te lezen.”

Hij vervolgt: “Als ik hem was en ik zou dat verhaal lezen… Die mevrouw komt van de Zuidas en die arrogantie straalde ze ook uit. Ze heeft de hele wokegemeenschap weer optimaal bediend. Als ik dit als Matthijs zou lezen, dan zou ik van mijn leven nooit meer een stap bij de publieke omroep naar binnen zetten.”

‘Heel hypocriet!’

Wilfred Genee vindt het interview van Frederieke niet rijmen met zo’n MAX-transfer van Matthijs. “MAX is toch ook gewoon de NPO? Hoe kan dat dan?”

Rutger: “Daarom vind ik ook zo’n interview heel opmerkelijk en echt voor de bühne.”

Johan: “Daar heeft Jan Slagter schijt aan.”

Rutger: “Nee, maar de top van de NPO weet allang dat hij terugkomt.”

Wilfred: “Wel hypocriet allemaal dit, ja.”

Johan: “Nare vrouw.”

Update 11.00 uur

Jan Slagter zegt tegen het AD dat dit niet klopt. “Ik weet niet waar Rutger die onzin vandaan haalt.”

Vanwege een technisch probleem zijn de polls van vandaag, net als uw stem, helaas verloren gegaan. De polls zijn inmiddels herplaatst.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen