Eddy Zoëy durft door MeToo niet te blijven hangen bij Boulevard

Eddy Zoëy durft door al het gedoe over grensoverschrijdend gedrag niet meer te blijven hangen bij RTL Boulevard om bijvoorbeeld een drankje te drinken. “Ik vind het doorschieten.”

Eddy Zoëy © RTL

De MeToo-beweging heeft het leven er niet leuker op gemaakt voor Eddy Zoëy. De presentator van RTL Boulevard voelt zich erdoor beperkt, een beetje alsof hij in een keurslijf zit. Op de vraag of er veel is veranderd in de televisiewereld, zegt hij volmondig: “Ja, en echt niet altijd positief.”

‘We schieten door’

Eddy vindt dat de mensen zich tegenwoordig wel erg veel beperkingen opleggen. “Ik vind het goed dat er aandacht is voor een veilige werksfeer, daar praten we op de redactie van RTL over. Maar ik vind ook dat we soms doorschieten in wat wel en niet meer kan”, zegt hij in gesprek met de Libelle.

Heeft hij daar een voorbeeld van? “Ik ga na een uitzending niet meer mee een drankje drinken met collega’s. Ik hoef maar een lolletje te maken, of iemand voelt zich al gekwetst.”

Elk jaar album

Toch wil Eddy absoluut niet stoppen met zijn televisiewerk, omdat hij daarmee zijn schilder- en muziekhobby kan financieren. “Ik heb net weer een single gemaakt en breng elk jaar wel een album uit. Af en toe zit er een liedje bij dat in Engeland populair is op Spotify. Dat is leuk. Maar echt doorbreken, nee, dat gaat niet meer gebeuren.”

Die muziekhobby van Eddy blijft wel heel erg op amateurniveau hangen. Baalt hij daar niet van? “Nee hoor. Ik berust erin omdat ik echt alles heb geprobeerd om die droom te laten uitkomen. Intussen heb ik toch zes platen gemaakt en ik heb een fantastische herinnering aan de opnames in de beroemde AIR Studios.”

56 jaar

Eddy is al bijna toe aan zijn pensioen. Daar kan hij van genieten met zijn meer dan twintig jaar jongere vriendin. Hij is 56, zij 34. Dat voelt soms ongemakkelijk, zegt hij bijvoorbeeld toen hij vijftig werd. “Er werd een taart gebracht met vijftig erop en ik zag de mensen naar ons kijken.”

Het houdt je jong, besluit de presentator. “Ik voel me jonger dan ik ben en volgens mijn zoon ben ik dat ook. Je kunt mij alles vragen over social media.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eddy Zoëy durft geen drankje meer te doen met collega's van RTL Boulevard. Verstandig of overdreven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen