Dilan Yesilgöz deed bijna mee aan Expeditie Robinson: ‘Favoriet!’

Dilan Yesilgöz heeft zich een keer bíjna opgegeven als kandidaat aan Expeditie Robinson, maar vanwege haar drukke werk is het er niet meer van gekomen. “Het is mijn tv-favoriet.”

Dilan Yesilgöz en Nicolette Kluijver © RTL

Als fervent televisiekijker zapt Dilan Yesilgöz ook regelmatig langs Expeditie Robinson, de avontuurlijke realityhit van RTL 4. Ze heeft altijd gedroomd van een deelname, maar vanwege haar werk kan ze er niet zomaar een aantal weken tussenuit. Mocht het niet lukken met haar politieke carrière, dan kan ze altijd nog eens meedoen.

Bijna in Robinson

Dilan was een keer heel dichtbij deelname, onthult ze in de VARAgids. “Nu zijn – naast nieuws en actualiteiten – vooral realityprogramma’s mijn favoriete genre. Van B&B Vol Liefde tot Kopen Zonder Kijken, maar ook Expeditie Robinson.”

Bijna hadden we Dilan dus zelf mee zien doen aan de smaakproeven en krachtproeven in de realityshow. “Honderd jaar geleden heb ik weleens overwogen mij aan te melden voor Expeditie Robinson, maar dat is er nooit van gekomen. En naar De Sterkste Man-achtige programma’s kan ik trouwens ook uren kijken. Daar word ik zo rustig van.”

Vaste kijker van VI

Dilan is een echte commerciële kijker. Gevraagd naar haar favoriete talkshow, noemt ze Vandaag Inside. “Nu, in campagnetijd, kijk ik uiteraard naar collega’s in talkshows en ik ben een vaste kijker van Vandaag Inside. De luchtige manier waarop de actualiteit wordt behandeld bevalt me wel.”

Zelf is Dilan ook wel eens te gast geweest. “Ik was de eerste politicus die er te gast was en ik vond het hartstikke leuk. Je kunt flink met de mannen van mening verschillen, maar de manier van praten is heerlijk, uitzonderingen daargelaten.”

Goedemorgen NL

Wat kijkt Dilan qua nieuws? “’s Ochtends kijk ik het Journaal en Goedemorgen Nederland. Bij grote ontwikkelingen, zoals nu in Israël, volg ik ook CNN en BBC. X is het eerste wat ik lees. Dat is zo actueel, al moet je goed verifiëren of het klopt wat je leest. Daarnaast heb ik krantenapps die ik raadpleeg; dan komen de belangrijkste zaken wel voorbij.”

Al met al is Dilan dus een echte kabelslurper. “Ik ben gek op televisiekijken. Ik zet de tv vaak maar voor en paar minuten aan, alleen voor de afleiding. En soms op de achtergrond als ik aan het werk ben.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie zou het verst komen bij de krachtproef in Expeditie Robinson?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen