Merel Ek heeft geen spijt van tv-woede: ‘Dilan Yesilgöz heel irritant’

Vandaag Inside-ster Merel Ek heeft er geen spijt van dat ze voor de camera zo’n woedeuitbarsting heeft gehad. “Het was heel irritant wat Dilan Yesilgöz beantwoordde”, briest ze.

Dilan Yesilgöz en Merel Ek © SBS 6

We hebben Merel Ek nog nooit zó pissig gezien op televisie: de politiek verslaggeefster ging vorige week hélemaal uit haar plaat toen Dilan Yesilgöz weigerde om haar vragen te beantwoorden en ze gewoon doorliep naar de ministerraad. Heeft ze een beetje spijt van die emotionele reactie? Ze vertelt het in de podcast Politiek Vandaag.

Irritante Dilan

Merel staat er nog steeds achter. “Het was heel irritant wat zij beantwoordde. Ze had eerst heel lang bij Rutger Castricum gestaan. Niks ten nadele van Rutger, dat gun ik hem, maar daarna kwam ze dan naar de andere journalisten en toen had ze wat vragen van RTL beantwoord, wat vragen van NOS en toen wilde ik.”

En toen? “Toen liep ze opeens door. Terwijl normaal gesproken neemt ze gewoon best wel de tijd daar om wat vragen te beantwoorden. Ja, dat vond ik echt niet kunnen. Zeker niet met alles wat er nu speelt. Dus toen riep ik er even achterna of ze terug wilde komen, etcetera.”

Niet gewillig

Dit gebeurde de afgelopen week nogal vaak, aldus Merel. “Dat ze gewoon niet heel erg gewillig zijn om vragen te beantwoorden, terwijl dat wel nodig was. Dus daar was ik een beetje geïrriteerd over.”

Heeft Dilan haar later nog wel te woord gestaan? Ja. “Eerlijk gezegd heeft ze bij de uitloop, dus na de ministerraad, voor iedereen uitgebreid de tijd genomen, dus toen heeft ze wel weer alle vragen beantwoord.”

Genoeg vragen

Volgens collega Sam Hagens moet Merel het ook weer niet te bont maken. Hij verklapt: “Maar toen zei ze op een gegeven moment ook wel tegen je: ‘Mevrouw Ek, volgens mij hebben we nu wel voldoende besproken.'”

Merel: “Ja, omdat ik vond dat zij geen antwoord gaf op mijn vragen. Zij vond van wel en dat ging de hele tijd heen en weer. Het was ook toen niet heel gezellig.”

Sam: “Nee. En dat heb je vaker.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Merel Ek haar emoties in bedwang moet houden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen