Merel Ek maakt alwéér ruzie met Dilan Yesilgöz: ‘Ze is ongesteld’

Merel Ek maakt alwéér ruzie met Dilan Yesilgöz, de opvolger van Mark Rutte als politiek leider van de VVD. Is haar kritische houding prijzenswaardig of niet? “Ze is vast ongesteld!”

Merel Ek en Dilan Yesilgöz © SBS

Als Dilan Yesilgöz aan komt lopen bij haar werk en Merel Ek staat haar op te wachten, dan weet de leider van de VVD één ding zeker: het wordt geen aangenaam gesprek. De verslaggeefster van Hart van Nederland en Vandaag Inside vindt dat Dilan geen concrete antwoorden geeft en steekt haar ergernis daarover niet onder stoelen of banken.

Merel vs Dilan

Merel heeft het al een keer flink aan de stok gekregen met Dilan, en gisteren was het wéér zo ver. “Merel en Yesilgöz: is dat inmiddels weer een beetje goed? Die hebben veel ruzie gehad de laatste weken. Is het weer goed?”, vraagt Wilfred Genee zich af in de Vandaag Inside van gisterenavond.

Politiek verslaggever Sam Hagens daarop: “Het blijft toch een beetje doorgaan. Het ging vandaag ook weer over wat hun standpunt nou is en hoe ze verder willen. Willen ze wel in een kabinet of toch niet? Merel bij de ministerraad betekent bonje met Dilan.”

Wilfred: “O jee, toch niet weer.”

Niet voor camera

We zien Dilan vervolgens antwoord geven voor de camera van Merel. “Wat alle scenario’s en opties zijn, dat ga ik nooit voor een camera bespreken.”

Merel geprikkeld, wijzend op de eerste verkenningsdag waarop Dilan aangaf alleen te willen gedogen: “Nou, dat heeft u gelijk de eerste dag van de verkenning gedaan.”

Dilan: “Ik heb mijn inzet aangegeven en daarna zijn we een fase ingegaan wat niet over de vorm ging, maar over perspectief. Dat is abrupt gestopt en dat moeten we nu eerst afronden.”

Merel geïrriteerd: “Laten we dan nu naar uw inzet vragen: wat is nu uw inzet dan?”

Niet fair en open

Dilan kijkt steeds minder geamuseerd. “Mijn inzet is nog steeds niet veranderd, want we hebben het nooit over de vorm gehad. Dat is namelijk geen onderdeel en verder ga ik dat echt niet voor uw camera doen. U kunt het vragen, maar ik ga het niet doen.”

Merel: “Maar dit is heel flauw, want u speelde aan het begin een politiek spel, dat wil u nu blijkbaar niet meer spelen, dus dan zegt u niets meer voor de camera.”

Dilan: “Dat zijn uw kwalificaties en dat is sowieso niet denk ik een hele faire en open vraag, maar dat zijn uw kwalificaties.”

Merel: “Nou ja, u wilt niet antwoorden.”

‘Ze is ongesteld!’

Wilfred schrikt behoorlijk van de houding van Merel. “Ik geloof niet dat alleen Anouk ongesteld is”, zegt hij, verwijzend naar de zangeres die opeens foto’s van haar menstruatie plaatst en transmensen schoffeert.

Johan Derksen: “Je schaamt je kapot voor die Merel, hè?”

René van der Gijp lachend: “Je gaat kapotschamen dat dat erbij hoort, bij het programma, man!”

Hélène Hendriks: “Nee, Merel, goed gedaan hoor!”

Sam: “Toppertje.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Merel Ek lekker op dreef is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen