Art Rooijakkers biedt Angela de Jong 1.500 euro, AD-diva weigert

Het productieteam van Art Rooijakkers heeft geprobeerd om Angela de Jong te strikken voor zijn BN’er-panelshow Praat Nederlands Met Me. “Ze wilden me 1.500 euro betalen.”

Art Rooijakkers en Angela de Jong © RTL

Angela de Jong is regelmatig te zien op televisie, maar dan wel als talkshowgast om te praten over tv-onderwerpen. Ze wil niet meedoen aan BN’er-programma’s zoals Ik Hou Van Holland, ondanks dat ze daar wel regelmatig een uitnodiging voor krijgt. Welke ze als laatst naast zich neer heeft gelegd? Die van Art Rooijakkers.

Nee tegen 1.500 euro

Het team van Art wilde Angela heel erg graag in de show hebben, maar zij heeft geen zin. “Ik ben gevraagd voor Praat Nederlands Met Me met Art Rooijakkers. Ik doe dat soort dingen niet, dus ik zei gewoon weer nee. Maar ik was wel echt verbaasd over de gages die tegenwoordig betaald worden”, vertelt ze in de AD Mediapodcast.

Hoezo dan? “Je krijgt daar gewoon 1.500 euro voor. Voor een middagje, hè? Voorheen, een paar jaar geleden, was het nog altijd standaard 1.000 euro, maar de inflatiecorrectie wordt voor BN’ers wel heel erg toegepast.”

‘Met Art? Alsjeblieft!’

Die gage vindt Angela echter niet overtuigend genoeg. “Ik zei: ‘Nee, je hebt niet zes ton en een Tesla? Dan kom ik m’n bed uit.’ Nee, ja, weet je: ik ga toch niet met Art Rooijakkers in zo’n spelletje zitten. Alsjeblieft.”

Angela vindt het wel ‘echt snel verdiend voor een middagje’, zelfs na de belastingafdracht. “Als er 750 euro van overblijft, is dat snel verdiend. Maar ik ben geen ZZP’er, ik ben gewoon in dienst van het AD. Ik vind in een talkshow praten over mijn werk prima, maar ik ga niet in die spelletjes zitten. Nee, dat doe ik ook niet betaald, nee.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen