Peter Pannekoek maakt valse grap tegen Humberto Tan: ‘Hahaha’

Peter Pannekoek staat bekend om zijn vlijmscherpe humor, dus als nieuwe host zal hij het Televizier-gala een flinke oppepper geven. Het eerste slachtoffer is al gemaakt: Humberto Tan.

Humberto Tan en Peter Pannekoek © RTL

Het belooft dit jaar één grote roast te worden: het Gouden Televizier-Ring Gala. Peter Pannekoek, de nieuwe co-presentator van Jan Smit, gaat de genomineerden en de aanwezige BN’ers flink te grazen nemen. Hij zat gisterenavond aan tafel bij Humberto Tan om vooruit te blikken op het prijzenfestijn, dat morgen wordt uitgezonden op televisie.

‘Vannacht?!’

Je zou denken dat Peter al zijn teksten al lang en breed af heeft, maar niets is minder waar. Humberto vraagt hem in zijn talkshow op RTL 4: “Ben je al bezig eigenlijk nu? Ben je al klaar?”

Peter geeft daarop aan dat hij zelfs ná de uitzending van Humberto nog door gaat werken. “Nee, ik ga vannacht nog even aan het werk.”

Humberto is verbijsterd. “Vannacht?! Na deze uitzending ga je nog aan het werk?”

Peter: “Jazeker. Ja, gewoon tot het laatste moment.”

‘En terecht!’

Humberto schrikt zich er een hoedje van. “Wat ga je doen dan?”

Peter: “Grappen over jou schrijven!”

Humberto verbaasd: “Ik ben niet genomineerd!”

Peter daarop vals en gevat: “Nee. En terecht!”

Humberto kan er hartelijk om lachen. Hij zal overigens ook niet aanwezig zijn bij het Televizier-gala. “Ik ben er donderdag niet. Ik heb uitzending.”

Mijlpaal

Peter vindt het oprecht ontzettend leuk dat hij gevraagd is voor het Televizier-gala. “Als we het hebben over doelen en mijlpalen… Ik ben een heel erg groot fan van awardshows. Ik vind in Amerika altijd de Oscars, de Emmy’s, de Globe’s leuk. Ik kijk het allemaal. Daar is de traditie altijd dat vaak een comedian het presenteert.”

Hij vervolgt: “In Nederland hebben we dat meestal niet, dus het zat altijd in mijn hoofd van: dat lijkt me een leuke uitdaging. Die zaal is afschuwelijk en onmogelijk, maar ik denk dat het evenement wel wat vaart en humor kan gebruiken. Ik loerde er wel een beetje op.”

Samen met Jan

De combinatie met Jan is opvallend. De presentator schijnt het Televizier-gala te hebben opgenomen in zijn contract met AvroTros, dus ze kunnen hem niet zomaar vervangen. Prima, vindt Peter. “Ik ga zo min mogelijk zingen en Jan gaat zo min mogelijk grappen maken. Dat is voor de kijker het leukst.”

Het Televizier-gala wordt morgenavond uitgezonden, direct na het Achtuurjournaal. “Ik hoopte er wel altijd op om te doen. Ik vind het leuk en spannend.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen