‘Art Rooijakkers hoopt dat Ruben Nicolai zijn biezen pakt bij RTL’

Art Rooijakkers hoopt dat Ruben Nicolai zo snel mogelijk zijn biezen pakt bij RTL, want door hem krijgt hij gewoon aanzienlijk minder kansen. Dat stelt de bekende tv-kenner Victor Vlam.

Art Rooijakkers en Ruben Nicolai © RTL

Het is best opvallend: bijna alles dat Ruben Nicolai (48) aanraakt op RTL 4, verandert in goud. Hij wordt voor ontzettend veel programma’s ingezet, maar dat heeft wel consequenties voor collega-presentatoren. En dan met name voor iemand als Art Rooijakkers (47), zegt de bekende tv-kenner Victor Vlam in zijn podcast De Communicado’s.

Aan de top

Art is een relatief inwisselbare en kleurloze presentator, en wordt normaal gesproken ingezet voor hetzelfde soort programma’s waar Ruben ook voor wordt gevraagd. Het enige verschil is dat Ruben de juiste snaar weet te raken bij de kijkers thuis, maar dat Art het eigenlijk net níet is. En pijnlijk genoeg is hij eruit geschopt bij de tv-hit B&B Vol Liefde.

Op dit moment heeft Art gewoon te accepteren dat Ruben razendpopulair is, aldus Victor. “Hij zit gewoon op dit moment aan de top. Geniet ervan, want het zal op enig moment echt ook weer minder gaan worden. Beter dan dit gaat het in ieder geval niet worden.”

Afgunst

Dat succes van Ruben heeft ook een keerzijde, vervolgt de tv-show-schouwer. “Er zal ook echt wel afgunst zijn. Ik kan me voorstellen dat Art Rooijakkers, wanneer hij de kantine van RTL binnenloopt en daar Ruben Nicolai ziet staan, dat hij dan wel bij zichzelf denkt: potverdorie, wat zou ik graag zien dat hij eens een overstap maakt naar John de Mol.”

“Want Art Rooijakkers heeft niet zo verschrikkelijk veel te doen daar en Ruben Nicolai krijgt echt, echt, echt alles wat ze nieuw op zender brengen daar bij RTL 4, dus reken maar dat veel mensen daar van balen.”

Kopje koffie

Lars Duursma, communicatie-expert en co-host van Victor, kan zich daar van alles bij voorstellen. “Dat je net overweegt om even een kopje koffie over iemand heen te gooien vlak voor de opname ofzo. Om iemand even uit zijn verhaal te halen. Haha.”

Waarom is Ruben zo succesvol? Victor: “Ik denk omdat hij zich ondergeschikt opstelt aan het format. Hij is eigenlijk iemand die de rol van de everyman heel goed speelt. Dat is een beetje een prototype, een term uit de filmwereld, van een gewone man. Iemand die nederig is, die een beetje humor heeft, met wie de kijker zich kan vereenzelvigen.”

Niet dominant

Ruben scoort omdat hij ‘niet al te bijzonder is’, denkt hij. “En dat is heel anders dan andere presentatoren. Carlo Boszhard is totaal niet de everyman. Dat is iemand met een hele grote, dominante persoonlijkheid. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Gerard Joling en in zekere zin voor Tijl Beckand. Ruben Nicolai is niet vreselijk dominant.”

“Hij heeft voldoende humor om toch interessant te zijn voor de kijker, maar is niet iemand die heel erg zijn persoonlijkheid opdringt. En dat zie je ook terug, want de énige flop van de afgelopen jaren van Ruben is een persoonlijkheidsprogramma: The Big Show. (…) Hij stelt zich dienstbaar op en ik denk dat hij daarom succesvol is.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen