André Hazes jr. op pijnbank AD: ‘Lijkt wel uitgerangeerde artiest’

André Hazes jr. wordt behoorlijk op de pijnbank gelegd door het AD. De krant heeft namelijk besloten om zijn slechte kaartverkoop te analyseren. “Het lijkt wel een uitgerangeerde artiest.”

André Hazes jr. © RTL

Dit had André Hazes jr. echt nóóit verwacht: hij hoopte dat zijn lange verslavingsvakantie zou leiden tot een glorieuze comeback. Dat de mensen hongerig waren om hem weer op het podium te zien staan. Maar niets is minder waar. Nu er geen juice meer is, is hij eigenlijk niet zo interessant. En die nieuwe muziek? Die wordt nergens gedraaid.

Nog niet eens halfvol

Tot overmaat van ramp krijgt André niet eens één keer het Ahoy vol en moet zijn team de mensen bidden en smeken of ze alsjeblieft gratis kaartjes aan willen nemen. Ze worden voor een paar euro verkocht op VakantieVeilingen, het toevluchtsoord voor wanhopige artiesten. Wat is er allemaal aan de hand? Het AD zocht het uit.

Een journalist van het AD heeft met allerlei deskundigen en experts gesproken over wat er in vredesnaam aan de hand is met André. Is zijn kaartverkoop écht zo dramatisch? Ja. “In de muziekwereld is het bekend dat deze show niet loopt, Ahoy is op dit moment nog niet eens halfvol”, zegt een ingewijde.

Uitgerangeerde artiest

Zie je dit wel vaker bij A-sterren? Of is André dus eigenlijk helemaal geen A-ster meer? “Voor een artiest als André Hazes, die in het verleden Ahoy wel gemakkelijk gevuld kreeg, is dit uitzonderlijk. Je ziet dit weliswaar vaker gebeuren, maar dan met beginnende of uitgerangeerde artiesten.”

Jeetje, dat is heftig. En nu worden al die tickets dus voor een habbekrats ‘geveild’. En dan weet je nog niet eens of die mensen ook echt gaan komen, aldus de ingewijde. “De drempel om dan niet te komen als je bijvoorbeeld weinig zin hebt, is laag.”

Groot verlies

Wat een drama allemaal. Nog dramatischer? Het concert gaat geld kósten in plaats van opleveren, besluit een deskundige. “Dit wordt hoe dan ook een verlies.”

Wat er moet gebeuren? “Ik zou het wel weten, ik zou de show downsizen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

André Hazes jr.: vooral een BN'er of vooral een artiest?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen