Youp van ’t Hek basht Mona Keizer: ‘Zij is een Koffietijd-politica!’

Youp van ’t Hek heeft totaal geen vertrouwen in Mona Keijzer, de premierskandidaat van Caroline van der Plas. Hij moet bij haar gelijk aan Koffietijd denken. “Iets te blond en babbelziek!”

Mona Keijzer en Youp van 't Hek © RTL, NPO

Ze is door Caroline van der Plas gepresenteerd als premierskandidaat, maar mag van haar door de media niet meer zo genoemd worden: Mona Keijzer. Als BBB de grootste partij van het land wordt, dan wordt zij de opvolger van Mark Rutte. Maar volgens critici is de kans groot dat de twee dames ruim voor de verkiezingen al met ruzie uit elkaar zijn.

Spijtsporen

Youp denkt dat het helemaal niets wordt met die Mona. “Ik zit deze week veel op X (voorheen Twitter) om te zien of Mona (voorheen CDA) nog bij Caroline is of dat de nummer twee op de lijst (voorheen premierskandidaat) van BBB inmiddels is vertrokken”, sneert hij in zijn NRC-column.

Het Op1-optreden van Mona en Caroline ging niet zo best en volgens columnist Johan Fretz had Caroline tóen al spijt van haar premierskandidaat. En Youp deelt die mening: “Er zijn overduidelijk spijtsporen te zien.”

Koffietijd

Youp zag bij Op1 van alles in de ogen van Caroline. “Ze vond Mona deze week toch opeens iets te blond en ook wat babbelziek. Een Koffietijdpolitica.”

Een beetje de Pernille La Lau van Den Haag, wil Youp zeggen. “En aan die volle fractiekamer moet Caroline duidelijk ook nog even wennen”, zegt hij, wijzend op de komst van Derk Jan Eppink, Nicki Pouw-Verweij en Lilian Helder. “Die doen haar samen toch een beetje denken aan de LPF-schroothoop.”

Vol kneuzen

Dit gaat het allemaal niet worden, denkt Youp. En hij heeft het idee dat Caroline dat ook opeens ziet. “Van: ik zit met een kamertje vol kneuzen.”

Hij besluit: “En die Mona die komt? De enige internationale ervaring die deze Volendamse heeft is dat Nick & Simon wel eens in het buitenland zijn geweest.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mona Keijzer een Koffietijd-politica?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen